Çorlu devlet hastanesinde sıra beklemeye son

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Recep Selvioğlu, "Sağlıkta Yeniden Dönüşüm" projesi kapsamında bol sayıda poliklinik ve vezneyi vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirtti.

Başhekimlik odasında bir açıklama yapan Dr. Selvioğlu, "Sağlık Bakanlığı nezdinde yürütülen ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatları doğrultusunda başlatılan 'Sağlıkta Yeniden Dönüşüm' projesi kapsamında her doktor için bir poliklinik açacağız. Bu polikliniklerde tıbbi sekreterler görev alacak, ayrıca mevcut veznelerimizden başka 8 vezne daha açarak vatandaşın hizmetine sunacağız. Böylelikle hastalarımızın sıra beklemesini önleyeceğiz" dedi.

5 olan genel ameliyathane sayısını 8'e yükseltme gayretinde olduklarını ifade eden Başhekim Selvioğlu, "Daha evvel modern acil servis binamızı hastanemize ve Çorlu halkına kazandıran Kaptan Demir Çelik firmasının sahibi Yaşar Kaptan Çebi, bu alanda da bize öncü oldu. İnşaat kısa sürede başlayacak, ameliyathaneler iş adamı Çebi'nin desteği ile tamamlanacak. İç donanımı ise Bakanlığımız tarafından karşılanacak. Ayrıca yoğun bakım ünitemizdeki yatak sayımızı da 3'e çıkarma girişiminde bulunuyoruz. Bu iki projeyi hem ameliyathane hem de yoğun bakım ünitesindeki yatak sayısını arttırma işine aynı anda başlayacağız. Bu iki projeyi 2 - 3 ay içerisinde tamamlayıp, hizmete geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Çorlu Devlet Hastanesi'nin yatak konusunda bir sıkıntısı olduğunu da belirten Başhekim Selvioğlu, "Hastanemizde 210 yatak var, ancak yeterli değil. Hastanemizin bahçesine 100 yatak kapasiteli bir ek bina inşa etmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak da Bakanlık ve Belediye izinlerini 2005 yılı içerinde tamamlayıp, 2006 yılı içerisinde inşaatı bitirip 20074 yılı başında da hizmete geçirmeyi düşünüyoruz. 2007 yılı başında Çorlu Devlet Hastanesi 300 yatak kapasitesine ulaştırmak öncelikli hedeflerimizden birisi, uzun vadedeki hedefimiz ise SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra Çorlu'da yapılmakta olan SSK hastanesi inşaatını tamamlayıp, 600 yataklı bölge hastanesi konumuna eriştirmek ve bölge halkının hizmetine sunmak" ifadelerini kullandı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber