Ergenekon davasını fırsat bilen infaz koruma memurları bildiri dağıttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'nde görevli Ceza İnfaz Koruma Memurları, duruşmayı fırsat bilerek cezaevi önünde bulunan basın mensuplarına yaşadıkları sıkıntılara ilişkin basın bildirisi dağıttı.

Ceza İnfaz Koruma Memurlarının yaşadıkları sıkıntıların anlatıldığı bildiride, "Diğer kamu kuruluşlarında çalışan devlet memurları gibi aynı hakları taşıyoruz. Ancak görevli olarak çalıştığımız kurumda hükümlü ve tutuklularla birlikte tatil günü bile çalışan, yıllık izinlerini kullanmayan personelleriz. Polis ve zabıta toplu taşıma araçlarına ücretsiz binerken bizler binemiyoruz. Bizde ücretsiz olarak yararlanmak istiyoruz. Sosyal yaşamdan kopuk yaşamaktayız. Yani gönüllü ücretli mahkumlarız. Bu kadar

çalışma karşılığında yıpratma tazminatımız verilmedi. Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları Kampusunda yaşamakta olan çocuklarımız ve bizler İstanbul'a geliş gidişlerimizde sorun yaşamaktayız. Büyükşehir Belediyesi otobüs seferleri başlattı ancak daha sonra kaldırıldı. Şimdi ise İstanbul'a gidebilmek için 13,5 YTL ücret ödemekteyiz. Tekrar seferlerin başlamasını istiyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber