Gökçek'ten Başkent Doğalgaz açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi kapsamında en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanan Global Yatırım Holding A.Ş ile normal görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi kapsamında en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanan Global Yatırım Holding A.Ş ile normal görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özelleştirme ile ilgili prosedür ve sürecin normal olarak işlediğini ifade ederek, ''Önümüzdeki günlerde konuyu sonuçlandırmayı umuyoruz'' dedi.

Bu arada, Global Yatırım Holding A.Ş'nin, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi için ödeme yapması gereken tutar olan 1 milyar 610 milyon doların, 400 milyon dolarının BOTAŞ'a, 200 milyon doları Hazine'ye verileceği, geriye kalan 1 milyar doların da Ankara'daki metro yatırımlarında kullanılacağı belirtildi.

-GLOBAL YATIRIM'IN AÇIKLAMASI-

Global Yatırım Holding A.Ş ise konuyla ilgili olarak daha önceki açıklamada belirtilen hususlarda bir değişiklik ve yeni bir gelişme olmadığını duyurdu.

Global Yatırım Holding'den İMKB'nin sözlü talebine istinaden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili doğrulama yükümlülüğü kapsamında, ''15 Ekim 2008 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz hususlarda herhangi bir değişiklik ve yeni bir gelişme olmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarız'' denildi.

-15 EKİM'DE YAPILAN AÇIKLAMA...-

Global Yatırım Holding'den Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ hisselerinin haczine yönelik olarak 15 Ekim'de İMKB'ye yapılan açıklamada, şirkete herhangi bir tebligat yapılmadığı duyurulmuştu.

Açıklamada ayrıca, basında Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), Başkent Doğalgaz'ın hisselerine 676 milyon YTL'lik alacağına karşılık haciz koyduğu yönünde haberler çıktığı hatırlatılarak, şirketin, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi verdiği ancak henüz Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'yi devralmadığı, hisse devri için resmi kurumların izinlerinin beklendiği kaydedilmişti.

Açıklamada şu görüşlere yer verilmişti:

''Bu nedenle Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin hisselerinin haczine yönelik olarak şirketimize herhangi bir tebligat yapılması söz konusu değildir. Bununla birlikte Eylül ayı başında BOTAŞ, Ankara Elektrik ve Havagazı Müessesesinden (EGO) olan alacakları için 6183 sayılı kanunun 79. maddesindeki üçüncü kişi nezdindeki alacakların haczi prosedürü çerçevesinde şirketimize üç ayrı dosya üzerinden toplam 662 milyon 668 bin 904,95 YTL tutarlı haciz bildirisi göndermiştir.

Söz konusu haciz bildirileri ihale makamı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ihbar edilmiştir. BOTAŞ ile EGO arasındaki borç alacak ilişkisi, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesini kazanan şirketimizin ve ortak girişim grubunun dışında bir konu olduğundan, BOTAŞ-EGO ilişkisinin ve bu ilişkiye bağlı ihtilafların şirketimize herhangi bir hukuki ve mali etkisi bulunmamaktadır. Keyfiyet, ihtilafın taraflarının bugün basına yansıyan açıklamaları üzerine SPK'nın sözlü talebine binaen bilgilerinize sunulur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber