Başbakan Erdoğan'ın hayatını değiştiren öğretmen

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına yön vermesinde ve siyasete aktif bir şekilde atılmasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İhsan Aksoy'un büyük pay sahibi olduğu ortaya çıktı.

İlkokul yıllarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde gösterdiği başarı ile göz dolduran Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenine şükran borcunu ödemek için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, okul yıllarının en önemli anısını "İlkokul 5. sınıftayken Din Kültürü derslerimize giren okul müdürümüz rahmetli İhsan Aksoy, Din Kültürü dersindeki başarım sebebiyle bir gün omzumdan tutarak sınıfın penceresine yaklaştırdı.

Haliç'in karşısında bir yeri göstererek, 'Seni o gördüğün okula gönderelim' dedi. Böylece İmam Hatip Lisesi yıllarım başlamış oldu" sözleriyle anlattı.

Başbakan Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde kendisini Başbakanlığa kadar taşıyan hayat serüveninin en önemli dönemeçlerinden biri olan İmam Hatip Lisesi'ne yazılmasında bir öğretmenin etkili olduğunu açıkladı. Erdoğan, kendi internet sitesinde bir anlamda hayatının değişmesine neden olan öğretmenine bir yazıyla şükran borcunu ödedi. İlkokulu Kasımpaşa'da Piyale Paşa İlkokulu'nda okuyan Erdoğan, hayatına yön veren kararı ilkokul 5. sınıfta bir öğretmeninin teşvikiyle aldığını açıklıyor. İlkokulda en başarılı olduğu dersin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olduğunu belirten Erdoğan, öğretmeni ile arasında geçen diyalogu şöyle anlatıyor:

"İlkokul 5. sınıfta iken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerimize giren okul müdürümüz (Allah rahmet eylesin) İhsan Aksoy, o dersteki başarım sebebiyle bir gün omzumdan tutarak sınıfın penceresine yaklaştırdı. Haliç'in karşısında bir yeri göstererek, 'Seni o gördüğün okula gönderelim' dedi. Orası İstanbul İmam Hatip Okulu idi. Böylece, 1965 yılında Piyale Paşa İlkokulu bitmiş, artık İmam Hatip Lisesi yıllarım başlamıştı."

Erdoğan, Din Kültürü öğretmeninin yönlendirmesi sonucu gittiği İstanbul İmam Hatip Okulu'ndan 1973 yılında mezun oldu. Erdoğan'ı Başbakanlığa kadar taşıyan siyasi serüven de mezun olduktan sonra başladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni kazanan Erdoğan için aktif siyaset bu tarihten sonra başladı. Milli Türk Talebe Birliği'ndeki görev yıllarından sonra 1976 yılında Milli Selamet Partisi (MSP) Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul İl Başkanlığı'na seçilen Erdoğan, uzun ve zorlu siyasi yolculuğuna şu an Başbakan olarak devam ediyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber