Numaralar taşınıyor, üç operatör ucuzluk yarışında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü Andaç

Mobil iletişimde numara taşınabilirliği dönemi başladı. Bundan böyle cep telefonu aboneleri ön kod dahil olmak üzere tüm numaralarını taşıyarak farklı bir operatörden altyapı, dolayısıyla hizmet alabilecek

Açık anlatımla, 0532 ön koduna sahip olan bir Turkcell abonesi, ön kod dahil olmak üzere mevcut numarasıyla Vodafone veya Avea'ya geçebilecek. Bu sayede tüketiciler, sadece numarasına bağlı operatörün tarife paketleriyle yetinmek zorunda kalmayacak. Tüketiciler, 3 operöratörün birbirinden farklı onlarca tarife paketine bakarak, kendisine en uygun fiyatlı seçeneği bulup, ilgili şirketten hizmet alabilecek.

Hangisi en ucuz?

Numara taşınabilirliği uygulamasıyla birlikte şebeke ve hizmet kalitesinin yanı sıra fiyat konusu abonenin operatör seçiminde önemli rol oynayacak. Turkcell, Vodafone ve Avea'nın tüm tarife seçeneklerine şirketlerin internet sitelerinden detaylı olarak ulaşabilmek mümkün oluyor.

Operatörlerin uyguladığı fiyatlara bakıldığında, rekabette ikinci ve üçüncü sırayı alan Vodafone ile Avea'nın fiyatlarının pazarın lideri Turkcell'le karşılaştırıldığında ucuz olduğu görülüyor. Buna karşılık Turkcell, grup içinde yapılan aramalarda abonelerine ekstra görüşme süresi veya SMS sunarak, rakiplerinden daha uygun maliyetli olduğunu öne sürüyor. Üç operatörün birbirine rakip olarak çıkardığı bazı paket seçenekleri ve uygulanan fiyatlar tablodaki gibi özetleniyor...

Numarasını taşıyanı ?ton' belirleyecek

Numara taşınabilirliği uygulamasında taşıma işlemi için ilgili abone, alıcı işletmeciye başvurarak talep formu dolduracak. Başvuru sırasında, bireysel aboneden T.C. kimlik numarası ve geçerli bir kimlik, kurumsal aboneden ise ticari unvanı ve vergi numarası istenecek.

Şebeke içi iken taşıma sonrasında şebeke dışı olan numaralara yapılan aramalarda çağrı başlangıcında uyarı tonu verilecek.

Alan kodu sizin telefon numaranızla aynı olan, ancak başka bir operatörün hattını kullanan birini aradığınızda özel bir ton duyuyor olacaksınız. Ton uygulaması dışında, yönetmelik değişikliği olmaksızın gerektiğinde sesli anons uygulamasına da geçilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber