Bin 700 bankacı işten çıkarıldı ortalık karıştı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akbank'ın Cuma günü bin 700 çalışanını işten çıkardığı ile ilgili haberler ortalığı karıştırdı. Banka yöneticileri sessiz kalırken, çalışanlar tepkilerini internete yazıyor.

Akbank'ın bin 700 çalışanının işine son verdiği haberleri finans sektörüne bomba gibi düştü. Sektörün en kârlı bankalarından olan ve geçtiğimiz günlerde ilk 9 aylık net kârını 1.5 milyar YTL olarak açıklayan Akbank'ın eleman çıkartması şaşkınlıkla karşılanırken, banka yöneticileri sessizliğini korudu. Buna rağmen işten çıkartılan çalışanlar ve Akbank elemanları seslerini internetten duyurmaya başladı.

Gerekçe yeniden yapılanma

Haberin yayınlandığı internet sitelerinin yorum köşelerine mesaj gönderen Akbank çalışanları, kendilerinin de tedirginlik yaşadığını söyledi. İddialara göre; Akbank geçtiğimiz Cuma günü bin 700 çalışanına işten çıkartıldıklarına dair tebliğde bulundu. Gerekçe olarak da, 'yeniden yapılanma' gösterildi. İşten çıkartılan elemanların öncelikli olarak emekliliği dolmuş olanlardan ve işe yeni başlayanlardan seçildiği belirtiliyor. Bu elemanlar arasında sınavları kazanıp işe başlamak üzere eğitimlerine devam edenlerin de bulunduğu ileri sürülüyor.

Çalışan personel tedirgin

İşten atılmaları şok olarak karşılayan Akbank personeli ise internet sitelerinin yorum köşelerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Çalışanlar "Sıra bize gelecek" korkusu yaşarken, bankada da bu tür söylentilerin dolaştığını ifade ediliyor. Çalışanlar çıkartma olayını şöyle anlatıyor: "Cuma günü şubeler mesai bitiminden erken kapatıldı. Şubede bir tek işten çıkarılacak olanların kalması, diğer çalışanların gitmesi istendi. Ve kalan personelin işine son verildiği bildirildi. Bize yeni bir yapılanmaya gidildiği söylendi." Akbank'ın Eylül sonu itibariyle 15 bin 789 çalışanı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber