Taş Kömürüne girecekler şans topuyla belirlendi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taşkömürü Kurumu'na 3 bin kadroya 21 bin kişi başvurdu... İşe girecekler şans oyunlarında kullanılan toplarla belirlendi .

Bu da "bir nevi talih oyunu!"

ABD'de başlayıp dünyaya yayılan ve Türkiye'de de her geçen gün daha fazla hissedilen ekonomik kriz, trajikomik manzaraları da beraberinde getiriyor. Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacak 3 bin maden işçisi, talih oyunlarında kazananı öğrenmek için kullanılan şans toplarıyla belirlendi.

1 Ocak'ta işbaşı... Maaş 1175 YTL

Bu işte çalışmak için başvuran 35 bin 272 kişi, maden direğini taşıma, kazma, kürek ve balta kullanma gibi testlerden geçirildi. Bu testlerde başarılı olan 20 bin 814 kişi noter huzurunda yapılacak kuraya katılmaya hak kazandı. Toplarda yazılı isimleri çekilen işçiler 1 Ocak 2009'da işbaşı yapacak ve ayda bin 175 YTL maaş alacak.

***

Türkiye talih kurumu

Şans kürelerinden bu kez iş aktı. Türkiye Taşkömürü'nün sınavını kazanan 21 bin kişiden 3 bini, kura çekimiyle madenlere alındı....

Küresel ekonomik kriz işsizlik kabusunu yeniden uyandırırken Türkiye'de de çok trajik bir manzara yaşandı. Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 3 bin maden işçisinin arasına girebilmenin hayalini kuran 20 bin 814 kişi, şans toplarının önünde umut aramaya koyuldu. İşe başlayabilmek için tek şartın beden gücü olduğu sınavlara başvuranların yüzde 5'ini, üniversite mezunları oluşturdu. 4 metre boyunda, 34 kilogram ağırlığında maden direğini taşıyıp kazma küreği nasıl kullandıklarına bakılan adaylardan yeterli puanı alan 20 bin 814 kişi, noter huzurunda yapılacak kura çekimine katılmaya hak kazandı.

Maaşları bin 175 YTL...

24 Kasım'a kadar sürecek çekimlerde şans ise şans topları ile geldi. Şans Topu, On Numara gibi talih oyunlarının yapıldığı şans küreleri, bu kez işçiler için dönmeye başladı. Bu arada kura çekimleri 24 Kasım'a kadar sürecek. 1 Ocak' ta maden ocaklarında işbaşı yapacak işçiler, bin 175 YTL maaş alacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber