19 Kasım 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da 25. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın açılışına katılacak.

- Malatya'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Valiliği, 2. Ordu Komutanlığını ziyaret edecek ve iş adamlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- İstihkam Alayı'nda sancak tevcih törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Valilik Proje Stantları'nı ziyaret edecek, Belediye Başkanlığı ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne ziyaretlerde bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, akşam saatlerinde Ankara'ya dönmek üzere Malatya'dan ayrılacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ile Cezayir Ulusal Halk Meclisi Dışişleri İşbirliği ve Göç Komisyonu Başkanı Reguieg Bentabet'i ayrı ayrı kabul edecek.

3- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YASED'in Geleneksel Ankara Resepsiyonu'na katılacak.

5- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'in başkanlığında Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak.

- Şura öncesi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Sezer ile TOBB'un kendi kaynaklarından düşük faizli kredi paketiyle ilgili protokol imzalayacak.

6- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının yerleşim alanında yaptırılan caminin temel atma törenine katılacak.

- Yazıcıoğlu, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Dışişleri, İşbirliği ve Göç Komisyonu Başkanı Reguieg Bentabet ve beraberindeki heyeti, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği "İnsan Ticareti" konulu toplantıya katılacak.

8- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara Sheraton Oteli'nde yapılacak "Bilişim ve Spor" konulu panele katılacak.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Balıkesir'de Eti Maden İşletmelerinin Bandırma, Bigadiç ve Kestelek'teki bor üretim merkezlerinde hizmete girecek tesislerin toplu açılış töreninde konuşacak.

- Bakan Güler, Ankara'da da "Karadeniz'de TPAO-ExxonMobil İşbirliği" imza törenine katılacak.

10- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kahramanmaraş Ilıca'da tapu dağıtım, Narlı-Çiğdemtepe'de iskan konutları teslim törenine katılacak.

- Bakan Özak, Kahramanramaş'ta Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Avrupa Doğal Afetler Eğitim Merkezi (AFEM) tarafından düzenlenen afet eğitiminin başlangıcında da konuşma yapacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu'na katılacak, Sagalossos Antik Kenti'nde incelemelerde bulunacak.

12- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sinop'ta Valiliği ziyaret edecek, Polisevi'nde düzenlenen "Değerlendirme Toplantısı"na katılacak.

13- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bosna-Hersek Sivil İşler Bakanının davetlisi olarak bu ülkeye gidecek.

14- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

15- Paris'te düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 25'inci Toplantısı sona eriyor.

16- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBİTAK, TÜBA ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün 2009 yılı bütçeleri ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda Türk Borçlar Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- KİT komisyonunda, Türk İhracat Kredi Bankasının (EXİMBANK) hesapları denetlenecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, basın toplantısı yapacak.

- Macaristan Parlamentosu AB İşleri Komisyonu üyeleri, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan'ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

17- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyetle Parti Genel Merkezi'nde ayrı ayrı görüşecek.

18- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Conrad Oteldeki 3. Bilgi Kentleri Uluslararası Sempozyumu'nun kapanış oturumuna katılacak.

- Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde "2009 Yılı Bütçe Sunumu"nu yapacak.

19- Taşımacılıkta krizi aşma çabaları.

- Çeşme Ulusoy Limanı'ndan Ro Ro seferleriyle çıkan tırlardan, boş dönüşleri için ücret alınmayacak.

- DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Erdoğan Yılmaz:

- "Artık herkes birbirinden teminat istiyor."

20- Hatay, "Trabzon-Batum" modelinin peşinde.

- Bir süre önce faaliyete geçen havaalanı sayesinde turizmden sanayiye büyük ivme yakalayan kent, Karadeniz'deki örneği Hatay-Halep-Laskiye hattında uygulamak için Ulaştırma Bakanlığından haber bekliyor.

- Antakya TSO Başkanı Hikmet Çinçin:

- "Sürekli artan sefer sayıları, Kıbrıs hattımızdaki yoğunluk, buradaki zengin potansiyeli kanıtladı. Trabzon-Batum örneğini burada

Hatay-Halep-Laskiye olarak faaliyete geçirirsek kent şaha kalkar."

21- Toplantı... Sempozyum...

- Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özbek, Manisa'da Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısına katılacak.

- Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesinin koordinasyonunda düzenlenen "Mersin Sempozyumu" başlayacak.

22- 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarının hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Futbol Takımı, özel maçta Avusturya ile Viyana Ersnt Happel Stadı'nda karşılaşacak.

23- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa mesaisi.

- Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 6. maçında, Beşiktaş Cola Arena'da Fransız temsilcisi

Bourges Basket ile karşılaşacak.

- Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı (D) Grubu'nda deplasmanda Litvanya'nın TEO Vilnius takımıyla mücadele edecek. (Saat: 17.45)

- Galatasaray ise FIBA Bayanlar Avrupa Kupası (G) Grubu'nda deplasmanda Fransa'nın USO Mondeville takımına konuk olacak.

24- Beko Basketbol Ligi'nin 6. haftası, çeşitli kentlerde yapılacak 7 maçla tamamlanacak.

25- Voleybolda Erkekler Teledünya Türkiye Kupası 2. etap 1. tur maçları yapılacak.

26- TFF 2. Lig 1. ve 2. Grup'ta 15. hafta maçları, TFF 3. Lig'de ise 13. hafta maçlarından 2'si oynanacak. (Saat: 14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber