Öğretmenin il emrine atanması kaldırılıyor

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler için yaptığı önemle işler de oluyor. Yapılan bazı düzenlemeler, öğretmenleri politikacıların peşinde koşturmayı, torpil aramak için onun-bunun yanına gitmesini en aza indirdi. Tayin yaptırabilmek için bakanlıkta dolaşmasına gerek kalmadı. Bir dönem tıklım tıklım olan Personel Genel Müdürlüğü'nde son yıllarda alabildiğine bir tenhalık var.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun, Milli Eğitim'de büyük yeniliklerin mimarı rahmetli Bener Cordan'ın, Personel Genel Müdürü Hüseyin Acar'ın unutulmaz hizmetleri var. Onların kurduğu sistem, bozulmadan, hatta daha da geliştirilerek öğretmenlerin en azından tayin nakillerinde, görevde yükselmelerinde torpil en aza indi.

YENİ BİR DÜZENLEME GELİYOR

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerinde gelecek atama döneminde önemli değişiklikler olacak. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, ?öğretmeni il emrine atamayı kaldırıyor, yerine nokta tayin getiriyoruz? diyor.

Mevcut uygulamada, öğretmen bir il emrine atanıyor, okula ataması Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Yeni düzenlemede ise öğretmen okulunu kendisi seçecek. Bunu Genel Müdür Remzi Kaya, GÖZCÜ'ye şöyle anlattı:

?Yozgat'ta görev yapan bir öğretmen Ankara'ya gelmek istiyorsa, hangi okula atanmak istediğini de yazacak. Puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Milli Eğitim Müdürlükleri, internette okulları tanıtıcı bilgilere yer verecek. Öğretmen durumuna uygun okulu, puanını da dikkate alıp seçecek. Yani geleceği zaman hangi okula atanacağını da bilecek.?

Tabii okulların Norm Kadrosu bozulmamaya özen gösterilecek. Okulun o branşta 2 öğretmene ihtiyacı var, ancak 5 kişi aynı okula atanmak için başvurmuşsa, öncelik hizmet puanı fazla olan öğretmenin olacak.

İllerin önemli bir bölümü buna göre hazırlıklarını yürütüyor. Aralık ayında eğitim kanalı TRT-4'de bu konuda personel bilgilendirilecek ve uygulamada aksaklık olmamasına çalışılacak. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki tayin döneminde atamalar yeni sisteme göre yapılacak.

Saygı Öztürk/ Gözcü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber