Emeklilerden 'yoksulluk tespiti' talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen), yoksulluk sınırıyla kıyaslanarak emekli maaşlarıyla ilgili durum tespiti yapılması istemiyle Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İdaresi Başkanlığına dilekçe gönderdi.

Emekli-Sen Beyoğlu Şube Başkanı Hasan Kaşkır, beraberindeki bir grup sendika üyesi ile birlikte İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde açıklama yaptı.

Kaşkır, 1980'li yıllardan bu yana uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sonucu bugün milyonlarca emeklinin yoksulluk içinde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Mahkeme kararına rağmen hükümetin emekliye Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) alacaklarını ödemediğini savunan Kaşkır, ekonomik krizin faturasının emeklilere ödetilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Kaşkır, son 6 yılda alım gücü iyice düşen emeklilerin işsizlerden sonra en yoksul kesimi oluşturduğunu, emekliliğin yoksulluk olarak algılandığını iddia ederek, emeklilerin yoksulluk ve sefalet içinde yaşamayı hak etmediğini, emeklilerin paralı hale gelen eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi temel insan haklarına ulaşmasının imkansızlaştığını savundu.

Hasan Kaşkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

?2008 yılı başından bu yana günlük yaşamımızda kullandığımız temel mal ve hizmetlerin fiyatları ortalama yüzde 100 arttı. Buna karşılık emeklilere yüzde 9 aylık artışı verildi. Bunun adı insafsızlıktır. Bu yıl içinde doğal gaza yüzde 72'lik zam yapıldı. Bu zamlar nedeniyle kışı donmadan atlatabilmemiz çok zor görünüyor. İçinde bulunduğumuz şartların zorluğuna dikkati çekmek için bu ülkenin emeklileri olarak Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına maaşlarımızın, yoksulluk sınırının neresinde olduğunun tespit edilmesi için dilekçe veriyoruz.?

Kaşkır ve beraberindekiler açıklamanın ardından imzaladıkları dilekçeleri ilgili başkanlığa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber