İki haftada 22 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetler kapsamında son iki haftada 22 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, 21 Kasımdan bugüne kadar meydana gelen olaylar ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgiler verdi.

Bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetler kapsamında son iki haftada 46 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu olaylarda kullanılan toplam 17 patlayıcı maddenin 9'unun güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini bildirdi.

Dönem içinde güvenlik kuvvetleri tarafından 22 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, teröristlerin 3'ünün ölü olarak ele geçirildiğini belirtti. Gürak, teröristlerden 14'ünün sağ olarak yakalandığını, 5'inin de teslim olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Gürak, "Dönem içinde teslim olan terörist sayısı 5'tir. Bu teröristlerin örgüt içinde uzun yıllar (7, 9, 9, 10, 16 yıl) faaliyet yürütmelerine rağmen terörle bir sonuç elde edilemeyeceğini anlamaları nedeniyle kaçmaları dikkat çekicidir" dedi.

Arama-kurtarma faaliyetleri

TSK tarafından son iki haftada toplam 10 arama kurtarma faaliyeti yapıldığını belirten Tuğgeneral Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 283 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını söyledi.

Hakkari'de doğum sonrası durumu ağırlaşan Bedihan Beder isimli bir kadının 1 Aralık 2008 tarihinde saat 22.55'de, 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığınca tahsis edilen bir askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün imkanları ile milletimizin hizmetinde olduğunu özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

Gürak, insansız hava aracı Heron'ların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimine ilişkin bir soru üzerine de 2 Heron'un Türkiye'ye geldiğini ve şu anda şartname esaslarına göre kabul testlerinin devam ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber