Memura bayram ikramiyesi talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memurlara Kurban Bayramı öncesinde yapılan erken maaş ödemesinin bayram ikramiyesi olarak değerlendirilmesini istedi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu makamında ziyaret eden Akyıldız, çıkışta yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarıyla ilgili olarak 29 Ağustos 2008 tarihinde imzalanan 2009 yılına yönelik mutabakat metninin, 3 aylık süre içinde gerekli hukuki, icrai ve idari işlemlerin tamamlanmasına dair 4688 sayılı kanuna rağmen, hayata geçirilmediğini belirtti.

Ziyarette, Bakan Başesgioğlu'na bu konudaki rahatsızlığı ilettiklerini bildiren Akyıldız, şöyle devam etti:

"Mali konuları tartışmadık. Çünkü o konular 2008 yılı Ağustos ayındaki ekonomik değerlere dayanmaktaydı. Ancak ülkemizin kriz ortamında bulunması nedeniyle özellikle piyasalarda tüketicilerin, talep tarafının desteklenmesi gerektiği noktasındaki önerimizi sayın Bakana ilettik. Dileğimiz, kamu çalışanlarının gelirlerinin bir kriz iyileştirmesine tabi tutulmasıdır. Dar ve sabit gelirlilerin bu konuda gelirlerinin artırılmasının doğrudan piyasalara olumlu yansıyacağını ifade etmeye çalıştık. Bunun bakanlar kuruluna iletilmesini istedik.

Memurlara maaşları bayram öncesinde ödendiği ve bayram sonrasında maaşlar tükeneceği için bu ödemelerin bayram ikramiyesi şeklinde değerlendirilmesini, ayın 15'inde yeniden maaş ödemesi yapılmasını istedik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber