İHH, yetimleri giydirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin tek yetim projesini yürüten İHH, bayram öncesinde de yine yetimleri unutmadı

İHH İnsani Yardım Vakfı Bayram öncesi yetimlerin yüzlerini güldürdü. Savaş ve işgallerin yetim bıraktığı Irak, Doğu Türkistan, Afganistan ve Ahıskalı çocuklar ile Türkiyeli yetimler mağazalara götürülerek giydirildi.

Mağazalarda kendilerine bayramlık elbise bakan İstanbul'daki 124 yetim çocuğun mutlulukları görülmeye değerdi. İHH gönüllüleri de yetimlerin kendilerine elbise beğenmelerine yardımcı oldu. Bayram öncesi yüzleri gülen yetim çocuklar bir nebze de olsa yetimliliklerini unuttular.

Yetimler mağazadan pantolon, gömlek, ayakkabı, mont, etek vb. ihtiyaçlarını karşıladılar.

Yetimler Kurban Bayramı öncesi bayramlıklarına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirtirken yetimlerin giyinmesine vesile olan hayırseverler de yetimi sevindirmenin manevi hazzını yaşadıklarını ifade ettiler.

İHH'nın Yurt İçi Yardımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, İstanbul'un yanı sıra Anadolu'nun diğer illerinde de yetim giyindirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Sarıkurt, Kurban Bayramı vesilesiyle gidecekleri ülkelerde de yaklaşık 1000 yetime bayramlık elbise hediye edeceklerini söyledi.

4 bin ihtiyaç sahibi insana giysi dağıtımı

Ahmet Sarıkurt, ayrıca Kurban Bayramı öncesi Adıyaman, Diyarbakır, Bitlis ve Kahramanmaraş'ta 4 bin ihtiyaç sahibi insanın giysi ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Sarıkurt, bu çerçevede 55 bin parça tekstil malzemesi dağıttıklarını belirtti.

www.ihh.org.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber