Hüseyin Çelik: Düşmanlık zemininde siyasetin herkese zararı dokunur

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2008 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, husumet ve düşmanlık zemininde siyaset yapılırsa, bundan ülkede herkesin zarar göreceğini vurguladı.

İskele Öğretmenevi'nde yapılan bayramlaşma programına katılan Hüseyin Çelik, dün akşam AK Parti İl Başkanlığı önünde ses bombası patlatılması olayına değinerek, "Yıkmak çok kolaydır. Bunun için usta olmaya da gerek yok. Bu sebeple yıkıcıların ve tahrip edicilerin çıkarmış olduğu ses sizi ürkütmesin." dedi.

Çelik, bu olayın kendilerini korkutmaya, halkı ürkütmeye ve kendi içine kapanmasına teşvik etmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Çelik, şunları söyledi: "Şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Karanlıktan korkan gece yola çıkmaz. Biz en zifiri karanlıkta yola çıkmış olan insanlarız. Kimsenin bu tehditlerine ve çıkarmış oldukları bu seslerden, bu sesler bize zarar verse de korkmuyoruz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Türkiye namuslu insanlar en az namussuzlar kadar cesur olmazsa biz bu meseleyi götüremeyiz. Geçmişte kardeşime suikast düzenlediler. Ertesi gün başka bir şey yaptılar. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Halkımızın yüzde 90'ı bu olayları istemiyor. Olup bitenlerden memnun değil. Bunlara asla taraftar değil."

Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde eğitim alanında büyük yatırımların yapıldığını dile getiren Çelik, bu yatırımların sadece Van'a değil aynısının Ağrı'da Hakkari'ye de gittiğini dile getirdi.

Çelik, bugün Van'da faal olan dersliklerin yüzde 60'ı kendi döneminde yapıldığını hatırlatarak, bunun gibi sağlıktan, duble yollara kadar çok büyük hizmetlerin yapıldığını kaydetti.

Çelik, yapılan bu hizmetlerle bunların istismar alanları ellerinde alındığı için bu yollara başvurduklarını söyledi.

Çelik, "Biz kendi saadetimizi başkasının felaketinde arayanlar olmamalıyız. Bunu yapanlar gerçek insan olamazlar. Komşunun evi yansında bende yumurta pişireyim düşüncesinde olanlar gerçek manada insan olamazlar. Bu bayram gününde istikbale daha büyük ümitlerle bakmamız gerekiyor. Daha yaşama sevinciyle olmamız gerekiyor. Çocuklarımızın yaşama sevinci içinde olması gerekiyor. Gerçekten bizim ümitsiz ve karamsar olmamız için, geleceğimizden endişe etmemiz için aslında geçerli bir sebep yoktur." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Kasım'daki Van ziyaretinde çıkan olaylara da değinen Çelik, 1 milyon nüfuslu Van'da 200 kişi ya da bin kişinin çıkardığı olayların Van'a mal edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Çelik, zarar gören vatandaşların maddi zararları telafi edildiğini ancak gönüllerdeki kırıklığı onarmanın kolay olmadığını vurguladı.

Çelik, şunları söyledi: "Gönül kırıldığı zaman bunu onarmak kolay değildir. Bakın ben ülkede kesinlikle toprak bölünmesinin olacağına inanmıyorum. Bu bölgeyi iyi tanıyan biri olarak söylüyorum. Esas sorun olarak gönüllerdeki bölünme olursa bunu gidermek zor olacaktır."

Kimse Yok mu Derneği'nin Kurban Bayramı'nda Van'da yaptığı faaliyetlere de değinen Çelik, "Ankara'dan gelirken uçağımda 110 esnaf ve tüccar vardı. Bunların Kimse Yok mu Derneği organizesiyle Van ve ilçelerinde kurbanlarını keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını söylediler. Bunlar ülke dayanışması için bu işi yapıyorlar. Bu kardeşliğimizin gereğidir." diye konuştu.

Vali Özdemir Çakacak ise, bayramda kardeşliğin ve insanların birbirleriyle kaynaşmasını istemeyenlerin olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Dün akşam bunun bir örneğini gördük. Ama bu tür olaylar insanlarımızı birbirine daha sıkı kucaklaşmasını sağlıyor. Geçmiş aylarda bazı olaylar sebebiyle dükkânlarını camlarını kırarak esnafa zarar verdiler. Aslında dükkânların camlarını kırmadılar insanların ekmek teknesini baltaladılar. Belki iyi şeyler yaptıklarını zannediyorlar ama sadece insanımızın kin ve nefretini kazanmaktan başka bir şey kazanmadılar. Yine dün o patlayıcıyı oraya koyan kişinin evine dün mutlaka bir hayırsever vatandaşımız tarafından kurban eti götürülmüştür. O kişi akşam evine giderken eminim yaptığından pişmanlık duymuştur. Biz herkese gönlümüzü açarak ve sevgiyle yaklaşarak bu yola tevessül edenlere engel olmalıyız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber