AKP'nin İstanbul'da hayır dediği 4 başkan

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, İstanbul'da üç dönemdir belediye başkanlığı yapan isimleri yeniden aday göstermeme kararı aldı.

4 belediye başkanına aday gösterilmeyecekleri, Genel Merkez tarafından bildirildi.

* VATAN'ın edindiği bilgiye göre AKP'nin "çizdiği" 4 belediye başkanları şunlar: Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge.

* Pendik'den aday olmayacağı bilgisini alan Erol Kaya, başka şehirden adaylık düşünmeye başladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın yeniden aday yapılmayacağı biliniyor. AKP Sakarya Milletvekilleri, Duran'ın yerine Erol Kaya'nın adaylığını gündeme getirdiler. Milletvekilleri, Genel Merkeze Kaya'nın adaylığını önerdiler.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek mart ayında yapılacak yerel seçimdeki büyükşehir belediye başkan adaylarından üçünü dün Konya'da açıkladı. Antalya, Konya ve Kayseri'de mevcut başkanlar aday.

Konya Belediye Meclis Salonu'nda dün bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Antalya, Konya ve Kayseri'de halen görev yapan belediye başkanlarıyla devam etme kararı aldıklarını açıkladı. Kayseri'de Mehmet Özhaseki, Konya'da Tahir Akyürek, Antal-ya'da ise Menderes Türel'i aday gösterdiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, pazar günü de İstanbul ve Kocaeli Belediye Başkan adaylarını açıklayacak. Erdoğan, Ankara'nın da aralarında bulunduğu diğer büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanacağı gün konusunda ise net bir tarih vermedi.

?Halkın içinden, halkın sevdiği ve inandığı kişileri aday gösterdiklerini' savunan Erdoğan, ?Hizmet tek başına yeterli değil. Eğer halkın gönlünü elde edemiyorsa, altyapıyı altınla kaplasa netice almak mümkün değil? diye konuştu. Adayları tam bir demokrasi kültürü içinde tespit ettiklerini savunan Erdoğan, bunun için temayül yoklaması ve kamuoyu araştırmalarını da kullandıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber