'Ayağını yorganına göre uzatma' teknikleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlardan "yorgan" eylemi

Kayseri - Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şubesince düzenlenen eylemde memurlara "ayağını yorganına göre uzatma teknikleri" anlatıldı.

Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Meydan Parkı'nda bir grup sendika üyesiyle yaptığı basın açıklamasında, sabit gelirli çalışanların erken ödenen aralık ayı maaşlarının kurbana ve bayram alışverişine gittiğini söyledi.

Bu nedenle son ödeme tarihi gelen kredi kartı borçlarının ödenemediği ifade eden Öztürk, "Buradan hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bu sıkıntı aşılmazsa toplumda sosyal yaralar açılacak, aileler perişan olacaktır. Bunun için en azından bu ay çalışanlara maaşlarının yarısı kadar ikramiye verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da kredi kartı kullananlara "ayağınızı yorganıza göre uzatın" dediğini anımsatan Öztürk, ayağını yorganına göre uzatmasını bilmeyenlere anlatacaklarını belirtti.

Daha sonra, memurlardan biri, karın üzerine minder koyarak uzandı. Öztürk de yerde yatan memurun üzerine yorgan örterek, "ayağını yorganına göre nasıl uzatacağını" anlattı.

Bu sırada montunu çıkararak karın üzerine yatan bir öğretmen de senaryo gereği "Memurun üzerine örtecek yorganı var. Ben asgari ücretliyim. Ben üzerime ne örteyim, montumu mu örteyim?" dedi.

Ali İhsan Öztürk, yorganın, enine de boyuna da örtse memurun üzerini tam olarak kapatmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber