Bugün eğitime ara veren iller

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2008 07:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Polatlı

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde yarın eğitim ve öğretime ara verildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Dinar, Dazkırı, Başmakçı ve Evciler ilçeleri haricindeki diğer ilçelerde ve merkezde ilköğretim ve ortaöğretim okulları 1 gün süre ile tatil edildi. Yoğun kar yağışı ile kapanma tehlikesi bulunan yolları açmak için de karayolları ekiplerinin teyakkuzda bekletildiği ifade edildi.

Bursa

Dün geceden itibaren etkisini devam ettiren kar yağışı Bursa'nın dağ ilçelerini etkisi altına aldı. Aralıksız yağan kar yağışı dağ ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Dağ ilçelerinin tüm köy yolları tamamen ulaşıma kapanırken, karayolları ekipleri yolları ulaşıma açmak için seferber oldu. Koca Viraj mevkiinde kurumuş bir çam ağacının devrilmesi sonucu Orhaneli'de 26, Büyükorhan'da ise 4 köye elektrik verilemezken TEDAŞ yetkilileri arızanın giderilmesi için çalışma başlattı. İlçe kaymakamlıklarından alınan bilgiye göre 4 dağ ilçesinde ise eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Konya Kulu'da tatil

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okullar bir gün tatil edildi. 50'nin üzerinde köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi. İstanbul- Konya, Konya- İstanbul arası uçak seferleri de iptal oldu.

Konya'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Cihanbeyli, Yunak ve Kulu ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi. İlk belirlemelere göre 50'nin üzerinde köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Saat 08.10'da İstanbul- Konya ile saat 09.10 Konya- İstanbul arası yapılması gereken uçak seferleri iptal oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de sabahın erken saatlerinde kaldırımlarda kar temizleme çalışması başlattı. İş ve okula giden vatandaşların da kar ve buzlanmanın etkisi ile yürümekte güçlük çektiği gözlendi. Karayolları 3'üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri de, yolların buzlanmaması için dün akşam saatlerinde başlattığı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kütahya

Dün geceden bu yana devam eden kar yağışı Kütahya'da 40 santimetreye kadar ulaştı. 300'e yakın köy yolunun ulaşıma kapandığı Kütahya'da ilköğretim okullarının yarın tatil edildiği öğrenildi. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için ise karayolları ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Eskişehir Eskişehir Valiliği de, yoğun kar yağışı sebebiyle merkez, merkeze bağlı köy ile ilçelerdeki ilköğretim ve lise dengi okulları 29 Aralık Pazartesi günü geçerli olmak üzere bir gün süreyle tatil etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber