Okul müdürleri para istedi, MEB velileri 'para vermeyin' diye uyardı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Ocak 2009 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Geçen dönem bazı okulların velilerden istediği ve tepkiler üzerine devletin ödediğini açıkladığı doğalgaz borçları bu kış yine sorun oldu. Havaların soğumasıyla birlikte bazı okul müdürleri velilerden 'ısınma gideri' adı altında para istedi.

Bazı okullar da velilerden okulun giderleri için aidat adı altında ücret istedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, velilere seslenerek "Okulların istediği parayı vermeyin. Israrla isteyenleri de bana bildirin, gereğini yapalım." açıklamasında bulundu.

Geçen yıl, 'Okulların biriken doğalgaz borçlarını veli ve okul aile birlikleri ödesin' talimatı veren Milli Eğitim Bakanlığı, bu talimatından velilerden gelen tepkiler üzerine geri adım atmış ve 'Borçlar devlet tarafından ödenecek' açıklaması yapmıştı. Geçen kış tartışma konusu olan okulların doğalgaz borçları, havaların soğumasıyla birlikte bu kış yine sorun oldu. Bazı okul müdürleri, velilerden aylık 10 ile 30 TL arasında para talep etti. Öğrencilerden para isteyen okullardan birinin yöneticisi Ahmet S. "Biz parayı sadece doğalgaz borcu için istemiyoruz. Şikâyet edenler, bu okul nasıl döner biliyor mu? Öğrencilerin iyiliği için bunu istemek hakkımız." diyor. Velilerin en ufak bir sorunda okulu bastığını belirten yönetici, "Devlet faturayı bazı aylar ödüyor bazen de bize bırakıyor. Bu konuda kesin bir şey yok." iddiasını dile getirdi.

Okul idarecilerinin 'doğalgaz parası' adı altında istenilen paraların okulların geciktirdiği faturaların faizi olabileceğini ifade eden Özer, "Galiba bu arkadaşlar geciktirdikleri faturaları vatandaşa ödetmek istiyor." dedi. Okulların doğalgaz borçlarını devletin ödediğini belirten Özer, "Benim velilerden ricam bu ad altında istenilen parayı hiçbir şekilde vermesinler." şeklinde konuştu. Milli eğitim müdürü, bazı okulların dönem başına her öğrenciden istediği 60 TL'nin de sadece isteğe bağlı olarak alınabileceğini ifade etti ve "İstemeyen veli o parayı vermek zorunda değil. Ama ısrarla isteniyorsa velim gelsin benim kapım açık. Şikâyet etsin, gerekeni yapalım." dedi.

Burak Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber