Üniversiteler İngilizce kursu açmayınca öğretmen adayları mağdur oldu

Haber Giriş : 11 Haziran 2003 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteler İngilizce kursu açmayınca öğretmen adayları mağdur oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Almanca ve Fransızca öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olanları 40 kredilik İngilizce kursu almaları halinde öğretmen olarak atayacağını duyurdu.

Ancak üniversiteler, MEB'in atama şartlarına uygun kurs açmadığı için adaylar mağdur oluyor. Özellikle Batı dillerinden en çok mezun veren Almanca ve Fransızca bölümü öğrencileri üniversitelerin 40 kredilik İngilizce kursu vermemesi nedeniyle kendilerine tanınan bu hakkı kullanamamaktan şikayetçi. Öğrenciler kursların açılmamasına bir anlam veremediklerini ifade ederek kendilerinin mağdur durumda olduğunu ve yeni yapılacak atamalara yetişmek istediklerini vurguladılar.

Bu yıl Dokuz Eylül, Cumhuriyet ve Çukurova üniversiteleri İngilizce kursu açmalarına rağmen kontenjanlarının çok az olması nedeniyle kısa sürede doldu ve başvurular bitti. Başka üniversitelerde yeni kurs açılmadı. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ahmet Yılmaz kendilerinin açtığı kursların öğretmen olmak isteyen adaylar için değil normal İngilizce kursları olduğunu; fakat Milli Eğitim'in üniversitelerin verdiği sertifikaları dikkate aldığı için bu sertifikaları alan öğrencilerin gerekli şartları taşıdığı halde öğretmenliğe başvurduğunu söyledi. Ahmet Yılmaz ?Bu konu hep karıştırılıyor. Bizim açtığımız kursların amacı öğrencilere İngilizce öğretmek. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrencilerde aradığı 40 kredilik ders şartı eğer uyarsa atama yapıyor.? dedi. Almanca ve Fransızca bölümü öğrencileri geçtiğimiz hafta bu durumu protesto etmek amacıyla Adana'da bir protesto gösterisi yapıp diplomalarının fotokopilerini yakmıştı. Öğrenciler protesto gösterisinde ?Fransızca bilen manav?, ?Diplomalı işsiz olmak istemiyoruz? gibi pankartlar taşımışlardı. Öğrenciler artık Fransızca ve Almanca öğretiminin çok az okulda kaldığını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendilerine vermiş olduğu İngilizce öğretmeni olma hakkının bu koşullar altında bir anlamı olmayacağını ifade ediyor.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber