SGK, e-sigorta'yı şubatta yaygınlaştıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2009 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müfettişi ve SGK Başkan Başdanışmanı Cüneyt Olgaç, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile sığınmacı ve vatansızlar da dahil olmak üzere Türkiye'de yaşayan herkesin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alındığını, e-sigorta uygulamasının da şubat ayında yaygınlaşacağını söyledi.

TOBB, EBSO, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası tarafından düzenlenen "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, İş yeri bildirgelerinin 2004 yılından beri elektronik ortamda verildiğini hatırlatan Olgaç, 1 Aralık 2008 tarihinden itibaren de sigortalı işe giriş bildirgelerinin elektronik ortamda alınmaya başlandığını anlattı.

Olgaç, şu bilgileri verdi:

"E-sigorta uygulamasını şubat ayında yaygınlaştıracağız. E-sigorta kapsamında üçüncü aşama olan iş yeri tescillerinin elektronik ortama taşınması çalışmalarını tamamladık. Test çalışmalarına başladık. Şubat ayından itibaren dijital ortamda iş yeri tescilleri yapılabilecek. Bürokrasi ortadan kaldırılıyor. Zaman kaybı yaşanmayacak. Arşiv sıkıntısı olmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber