Öğrencilere izinsiz yardıma inceleme

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 12:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

HAKKARİ'de serbest muhasebecilik yapan Yavuz Yüce'nin, yırtık ve lastik ayakkabılarla okula giden öğrencileri görüp, duygulanarak 27 öğrenciye giyim yardımı yapması, okul yetkililerini zor durumda bıraktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yardımın yapıldığı okula gönderilen uyarı yazısında, izinsiz yardım yapıldığı gerekçesiyle okul yetkililerinden savunma istenirken, öğrencileri tepeden tırnağa giydiren Yavuz Yüce bu haberi duyunca şok olduı. Yüce, ?Milli Eğitimden okula gönderilen uyarı yazısını duyunca çok üzüldüm. Yaptığımız bu yardımların engellenmesi ben ve benim gibi yardımsever insanların şevkini kırıyor? dedi.

Hakkari'de serbest muhasebecilik yapan 2 çocuk babası 44 yaşındaki Yavuz Yüce, 1.5 ay önce oğlu Yücel'i almaya okula gittiğinde bazı öğrencilerin yırtık ayakkabı ve giysilerini görünce duygulandı. Muhasebeci Yüce daha sonra maddi durumu iyi olmayan 27 öğrenci için kışlık ayakkabı, kazak ve kaban alarak okula gidip öğrencileri kendi eleriyle giydirdi. Örnek muhasebeci Yüce, takdir beklerken, bakanlığın okula bir yazı göndererek, yöneticilerden savunma istediğini ögrenince şaşırdı.

İNTERNET SİTESİ HABERİNDEN ÖĞRENMİŞLER

Hakkari Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı'ndan okula gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

?Valilik Makamı İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünün 03.12.2008 tarih ve 696 sayılı yazısında 27.11.2008 tarihli bir Yüksekova Güncel internet sitesinde yayınlanan ?Hakkari'de örnek muhasebeci' başlıklı haberde, serbest muhasebeci Yavuz Yüce tarafından öğrencilere 2 bin 500 YTL değerinde ayakkabı ve giyeceklerin 27 öğrenciye dağıtıldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak ilgili mercilerden izin alınıp alınmadığı, izin alınmadıysa bu tür faaliyetlerin Valiliğimizce izin alınmadığı müddetçe yapılmamasını, ayrıca söz konusu faaliyetle ilgili Valiliğimize sunulmak üzere Müdürlüğümüze ivedi olarak bilgi verilmesini rica ederim.?

YARDIMLARI SÜRDÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORMUŞ

İmkanları ölçüsünde yoksul çocuklara yardım yapmayı sürdürmeyi düşündüğünü belirten muhasebeci Yüce ise gelişmeyle ilgili şunları söyledi:

?Ben bu yardımı yaparken Allah rızası için yaptım. Aynı şekilde bilgisayarı olmayan okullar için de 15 adet bilgisayar almıştım. Ancak daha önce 23 Nisan ilköğretim okuluna yaptığım giysi ve ayakkabı yardımı ile ilgili izin alınmadığı gerekçesiyle okula gönderilen resmi yazıda okul yetkililerinden savunma istenmiş. Bu duruma çok üzüldüm. Ben ve bizzat telefonla aradığım birkaç yardımsever arkadaşım bundan sonrası için de Hakkari'de maddi durumu iyi olmayan fakir öğrencilere yardım yapmayı karar vermiştik. Hatta 15 adet bilgisayar da almıştım. Bilgisayarları olmayan okullara verecektik. Ancak Milli Eğitimden okula gönderilen uyarı yazısını görünce üzüldük. Vicdanen rahatım. Bu yardımları gösteriş için değil, gönül rahatlığıyla yapıyordum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber