Hatipoğlu: Öğrenci affı Şubat 2005'e kadar kanunlaştırılmalı

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, hükümetin affı bir an önce ya gündeminden çıkartması ya da bir an önce Şubat 2005'e kadar TBMM'den geçirip kanunlaştırarak öğrencilerin mağdur olmalarının önüne geçmeleri ve af kapsamının içeriğinin birinci sırasında disiplin suçlarının gelmesi gerektiğini bildirdi.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, hükümete sert çıkarak, af konusunda hükümeti 'ürkeklikle' suçladı. Hatipoğlu, hükümeti desteklediklerini ancak bir yılı aşkın sürede hiçbir şey yapmadıklarını ve konunun sürekli gündemde tutulmasının yanlış olduğunu kaydetti. 1980'lı yıllardan sonra çok sayıda af çıktığını hatırlatan Hatipoğlu, af kapsamında zaman kriterinin 1999 yılının baz alınması gerektiğini belirterek, af kapsamının geniş tutulup herkesi kapsaması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de 10 adam öldüren insanların affedildiğini söylen Hatipoğlu, "Herkesi kapsasın. Üniversitelerden değişik nedenlerden dolayı devamsızlık, başarısızlık, disiplin cezası gibi nedenler öğrenim haklarını kaybedenler yasa kapsamına alınmalı ve gecikmeksizin çıkartılmalı" dedi.

CHP, YÖK VE HÜKÜMETİN TUTUMU DOĞRU DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın af konusundaki çekimserliğini anlayamadıklarını dile getiren Hatipoğlu, "Hükümetin bu konuda ürkek oluşunu anlamıyoruz" dedi. Kamuoyunda af bekleyenlerin sayısı konusunda çelişkili rakamların belirtilmesiyle ilgili olarak Hatipoğlu, 1999 yılının kriter alınması sonucu sayının 10 bini geçmeyeceğini bildirdi. Af konusunda muhalefetin tutumuna da değinen Hatipoğlu, "CHP'nin tutumunu doğru bulmuyorum. Hükümette CHP'ye bakarak da doğru yapmıyor. Burda siyasi bir oyun oynuyorlar. Bunu ya tamamen gündemden kaldıracaksın ya da çıkaracaksın" diye konuştu.

YÖK'ün geçtiğimiz günlerde yazılı olarak affa karşı olduklarını belirten açıklamasına değinen Hatipoğlu, YÖK Başkanı Teziç'in bu açıklamasını klasik bulduklarını belirterek, "Bu açıklamayı ciddiye bile almıyorum. Ona bakarsanız topluma karşı meclis hükümlülere karşı hep af çıkartmıştır. Bu tarih boyunca hep böyle olmuştur. Üniversiteler biz affa karşıyız dememişler" diye konuştu.

Öte yandan Başkan Hatipoğlu, hükümete seslenerek, öğretim üyeleri ile asistanlarının da af kapsamına alınmaları gerektiğini, bu durumda yaklaşık 2 bin öğretim üyesi bulunduğunu açıkladı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber