Memurlar, soğan-ekmek yiyerek eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'nın genelgesiyle yemek ödeneklerinin kesildiğini ileri süren Türk Sağlık-Sen üyesi memurlar, soğan-ekmek yiyerek eylem yaptı.

Türk Sağlık-Sen Denizli Şubesi üyelerinin Servergazi Devlet Hastanesi önündeki eylemine muayene için gelen bazı vatandaşlar da destek verdi.

Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, iktidarın hayata geçirdiği uygulamayla sağlık çalışanlarının mağduriyetinin her geçen gün arttığını söyledi.

Kurşunoğlu, "Siyasi iradenin ortaya koyduğu her yeni uygulamayla birlikte sağlık çalışanları olarak mağduriyetimiz her geçen gün katlanarak artmaktadır. Maliye Bakanlığı'nın tebliğiyle sağlık çalışanlarından, çalıştıkları kurumda çıkan yemekler için ücret alınmaya başlanmıştır." dedi.

Hükümetin, memurun yemek parası üzerindeki elini çekmesini isteyen Kurşunoğlu, "Kurumlarda kadrolarında bulunan personelle yönetmelikler gereği hastanede staj yapan öğrencilere ve hizmet içi eğitime gelen sağlık ve yardımcı sağlık personeline öğle yemeği verilmesi gerekir. Ne yazık ki Maliye Bakanlığı tarafından kanunlar ve yönetmelikler yok sayılmakta ve hukuk açık olarak çiğnenmektedir. Türk Sağlık-Sen olarak, Maliye Bakanlığı yöneticilerine sesleniyoruz. Devlet işlerini kendi şirketiniz gibi yönetmeye çalışıyorsunuz. İnsanları mağdur ediyor, ülkesine hizmet eden sağlık çalışanlarının yemeğine de göz dikiyorsunuz. İnsaf edin." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından memurlar, yanlarında sefertasıyla getirdikleri soğan, ekmek ve domatesleri yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber