Öğretmenler, ek ders ücretlerini Gazzelilere bağışladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 20:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Küçükçekmece İsmet Aktar Anadolu Teknik Lisesi öğretmenleri, 11 bin 540 YTL tutarındaki bir aylık ek ders ücretlerini Gazze'ye yardım için bağışladı. Öğretmenler, bağış çekini Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne teslim etti.

İnsanlık dramı yaşanan Gazze'ye yardım yapmak için birçok kişi ve sivil toplum kuruluşunun faaliyetleri devam ediyor. İstanbul'daki bir grup öğretmen de yardım kampanyasına katılarak ek ders ücretlerini bağışladı. Küçükçekmece İsmet Aktar Anadolu Teknik Lisesi öğretmenleri, 11 bin 540 YTL tutarındaki bir aylık ek ders ücretlerini Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği aracılığıyla Gazzelilere bağışladı.

İsmet Aktar Anadolu Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik, davranışlarının diğer okulların öğretmenleri için de örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, "Osmanlı torunları olarak vazifemizi yerine getirmek istedik. Filistinlilerin bizden beklentileri var. Kardeş ve evlatlarımız, dua ve yardım bekliyorlar." dedi. Filistinli kardeşlerinin acısını bir nebze olsa da dindirmek istediklerini söyleyen Çelik, "Öğretmenlerimiz ek ders ücretlerinin tamamını Filistinliler için bağışladı. Türkiye'deki herkes aynı davranışta bulunabilir. Örneğin bir aylık harcamaları, ek ders ücret veya fazla mesai ücretlerini bağışlayabilirler." diyerek yardım çağrısında bulundu.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkan Yardımcısı Eyyüp Azcan ise, öğretmenlerin davranışlarını herkes için örnek teşkil ettiğini söyledi. Azcan, "Filistin'de yapılanlara ilgisiz kalmadığımız ancak yardımlarımızla belli olur. Çok güzel ve yerinde bir davranış olduğuna inanıyorum. Allah göstermesin! Yarın bizim başımıza böyle bir şey geldiğinde yardım ummaya hakkımız olsun. Umarım, öyle üzücü olaylar bir daha tekerrür etmez." şeklinde konuştu. Azcan, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım kampanyalarının devam ettiğine dikkat çekerek, Filistinlilere 5777'ye bir SMS göndererek 5 TL yardım yapılabildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik, 11 bin 540 TL tutarındaki yardım çekini Eyyüp Azcan'a teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber