CHP'nin, Kılıçdaroğlu ile İstanbul'da yüzde 37 umudu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'NİN % 37 UMUDU

Hafta başında araştırma şirketi Konsensus'un yaptığı son İstanbul anketi açıklandı. 'Hangi partinin adayına oy vereceksiniz?' sorusuna yanıt verenlerin yüzde 28'i AKP, yüzde 14'ü CHP, yüzde 38'i de kararsız olduğunu söyledi. 'Peki Kılıçdaroğlu aday gösterilirse' diye sorulduğunda ise ?CHP? diyenler yüzde 37, ?AKP? diyenler yüzde 23.2 oldu. Kararsızlar yüzde 27.4'e indi. CHP'nin yaptırdığı anketlerde de benzer sonuçlar çıkınca, Deniz Baykal dün kararını verdi ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu oldu.

VATAN


Okan KONURALP/ ANKARA

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi: Kemal Kılıçdaroğlu.

CHP İstanbul'da seçmenin karşısına '3'lü model' ile çıkacak. Başkan adayı Kılıçdaroğlu olurken, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin 'Belediye Meclisi Başkan adayı', şehir planlamacısı Prof. Alper Ünlü ise 'Genel Sekreter' olarak ilan edilecek.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Son dönemdeki yolsuzluk dosyalarıyla adını duyuran ve aynı

zamanda CHP Grup Başkanvekili olan Kılıçdaroğlu ismi Baykal'ın dün kurmaylarıyla yaptığı toplantıda kesinleşti. Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, belediye başkanlarının tanıtım toplantısı için Bilecik'te olan Kılıçdaroğlu'nu arayarak, "Adayımız sensin" dedi. Bu konuşmadan sonra Kılıçdaroğlu'nun yanındakilere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını kastederek "Bana görev veriliyor" dediği öne sürüldü.

CHP MYK toplantısında, İstanbul Büyükşehir seçiminde farklı bir yöntem uygulanması da kararlaştırıldı. Buna göre CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin Belediye Meclisi Başkan adayı, şehir planlamacısı Dr. Alper Ünlü ise Genel Sekreter Adayı olarak ilan edilecek. CHP Genel Merkezi'nin İstanbul'da yaptırdığı çok sayıda ankette Kemal Kılıçdaroğlu ismi ön plana çıkmıştı. Anket sonuçlarını dikkate alan CHP yönetimi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak ilan etme kararı aldı. Belediye Meclisi Başkan adayı olarak ilan edilecek olan İl Başkanı Gürsel Tekin, kamuoyunda 'çarşaf açılımı'nın mimarı olarak tanınıyor. Genel Sekreter adayı olarak ilan edilecek olan Dr. Alper Ünlü, şehir planlamacısı. Ünlü, CHP'nin İstanbul'daki teknik çalışmalarına katkı veren bir isimdi.

CHP Yetkilileri, '3'lü model'le seçmenin karşısına çıkma kararıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Yaptırdığımız anketlerde İstanbul halkının teveccühünün Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneldiğini saptadık. Halkın ilgisini dikkate aldık"

CHP'nin Aydın Belediye Başkanı adayı da bir başka milletvekili Özlem Çerçioğlu oldu. Çerçioğlu'nun yanı sıra Hatay'da İris Şentürk'ü aday gösteren CHP, kadın belediye başkanı aday sayısını beşe yükseltti. CHP, Adana'da Soner Çetin'i aday gösterme kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber