Doğu Perinçek savunmasında ağladı / Tahliye talebinde bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasında Perinçek'in savunması alınıyor

İstanbul - "Ergenekon" davasının bugünkü duruşmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan 41'inci duruşmasına, 39 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, İsmail Eksik, Aydın Gergin, Yusuf Beşirik ve İbrahim Benli katıldı.

Duruşma, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasıyla devam ediyor.


Doğu Perinçek savunmasında ağladı

İstanbul - Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasının öğleden önceki bölümü sona erdi.

Bu bölümde tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün başladığı savunmasına devam etti.

Bir ara göz yaşlarını tutamayan Perinçek'in savunmasının bugünkü kısmının tamamlanmasının ardından Mahkeme Heyeti, duruşmaya saat 14.00'a kadar öğle arası verdi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanıklar ve avukatlarının taleplerinin alınması bekleniyor.


Perinçek tahliye talebinde bulundu

İstanbul - "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, iddianamede belirtilenin aksine, kendisinde "Lobi" belgesi ele geçirilmediğini belirterek, tahliye talebinde bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada dün başladığı savunmasına devam eden DPerinçek, "İddianamede bahsedilen yoğun disk, arama tutanaklarında bulunmuyor. Arama tutanaklarında belirtilmeyen bu yoğun disk, öyle anlaşılıyor ki, İstanbul Emniyetinde veya Ergenekon savcılığında üretilmiştir. Soruşturulması gereken budur. Nitekim bana emniyet sorgusunda sorulan soruda, Lobi belgesinin bulunduğu belirtilen sanıklar arasında benim ismim geçmemektedir" dedi.

Lobi belgesinin ilk olarak 2001'de Aksiyon dergisinde, 2006'da da bir internet sitesinde yayımlandığını öne süren Perinçek, "Benim evimde bu belge bulunmamıştır. Bulunsa da fark etmezdi, ama bulunmamıştır. Ben bu belgeyi Aslı Aydıntaşbaş'tan almıştım. İncelenip bana bir rapor hazırlanması için bir arkadaşıma da vermiştim. Parti binasında olması gereken belgeyi bulamamışlar. Sonradan kendileri delil torbasına atmışlar" iddiasında bulundu.

Her şeyden önce kendisinin "Lobi" kelimesini asla kullanmadığını belirten Perinçek, belgede geçen ve kullanmadığını belirttiği kelimelerin üzerinde tek tek durarak açıklamalarda bulundu.

Perinçek, "Bu belgenin içeriği, benim dünya görüşümle, bilimsel birikimimle ve kendine özgü üslubumla bağdaşmıyor ve en küçük benzerlik taşımıyor. Lobi belgesinde geçen ve ancak bilgisiz ve gösteriş meraklısı, yeteneksiz yazarların kullandığı sözcüklere, benim yazılarımda rastlanmaz. Türkçe hataları da vahim boyutlardadır" dedi.

Lobi belgesini kendisinin redakte ettiği iddiasının doğru olmadığını ve Tuncay Güney'in yalan söylediğini ileri süren Perinçek, belgeyi "pespaye ve iğrenç" olarak niteledi.

Lobi belgesine ilişkin açıklamalarında Vural Savaş'ın yazı dizisine değinen Perinçek, Savaş'ın dünkü yazısında, Atatürk zamanında da "derin devletin var olduğunu" yazdığını, ancak bunun doğru olmadığını savunarak, "Bu, düşmanın uydurmasıdır. Vural Savaş'ı da bu konuda uyarıyorum" dedi.

Perinçek, Ergenekon örgütünün belgelerinden olduğu belirtilen "fabrikatör" başlıklı yazının da, baştan sona Doğu Perinçek düşmanı olduğunu ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"Fabrikatör belgesi, Mehmet Eymür'ün Doğu Perinçek'e karşı yazdığı Analiz kitabının bir bölümünden alınmıştır. Fabrikatör belgesinin bazı bölümleri ise Eymür'ün yine Perinçek'e karşı yazdığı 'Sentez' adlı psikolojik savaş kitabından alınmadır. Perinçek'in önder kadrosu içinde yer aldığı bir örgütün Perinçek'i her tür yalan ve iftirayla suçlayan, fabrikatör diye hedef alan bir belge yayımlamayacağı açıktır. Fabrikatör belgesi, Doğu Perinçek'in sözde Ergenekon terör örgütü suçlamasıyla ilgisi olmadığını kanıtlamaktadır. Bu belge, Ergenekon tertibinin faillerini ele vermektedir. Tertipçilerin en geniş malzeme kaynağı, Mehmet Eymür'dür."

Eymür'ün görev verilmemesine rağmen başka istihbarat kuruluşları adına kendisini izlediğini öne süren Perinçek, "Eymür, Filistin'de 8 partili arkadaşımızı İsrail Deniz Kuvvetlerine öldürten katildir" iddiasında bulundu.

Perinçek, söz konusu belgenin tek başına bile bu örgütün Doğu Perinçek ve İP'e karşı kurulduğunu düşündürdüğünü savunarak, "Dün de anlattım, bütün belgeler Doğu Perinçek düşmanı. Siz şimdi bu belgeleri görüp beni yine tahliye etmeyecek misiniz? Daha ne getireyim sayın mahkeme" diye konuştu.

Tutuklu sanık İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Veli Küçük, 'Doğu Perinçek'in elinden Ulusal TV'yi alın' talimatı veriyor. Yine Cumhuriyet gazetesine o zamanki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun emriyle operasyon hazırlanıyor. Görüldüğü gibi İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek 2000 ve 2001 yıllarında sözde Ergenekon Örgütünün hedef aldığı kişiler. Aynı iddianameye göre, Selçuk ve Perinçek, sözde örgütün yayın ve tasarım bölümünü yönetiyorlar. Oysa sözde örgütün yayınları, yayın bölümü liderlerinin kuyusunu kazıyor. Böyle saçma örgüt olur mu?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber