Atalay'dan emniyet müdürlerine: Karanlık noktaları aydınlatalım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenliğin sağlanmasının özgürlük alanının genişletilmesi anlamına geldiğini belirterek "Güvenlik sağlanmazsa özgürlük diye birşey olmaz." dedi. 81 İlin Emniyet Müdürlerine seslenen Atalay, "Nerede yanlış varsa üzerine gidelim. Nerede karanlık nokta varsa aydınlatalım. Toplumumuzu rahatsız eden organize suç örgütü, bir çete varsa bunu bertaraf edelim, çökertelim." talimatı verdi.

Bakan Atalay, 2008 yılı Emniyet ve Asayiş hizmetlerinin genel değerlendirmesi, 2009 yılı projeleri, iç güvenlik, emniyet ve asayiş konularıyla ilgili İl Emniyet Müdürleri'nin toplantısında konuştu. Dengeli bir güvenlik politikasının vatandaşın huzuru ve mutluluğunu sağlayarak hayatı kolaylaştırarak kişilerin hak ve özgürlüklerini kullanmalarının önündeki engelleri kaldırarak demokratik toplum düzeninin güçlenmesine katkı verdiğini dile getiren Atalay, insanların korkusuz yaşamasının sağlanamaması halinde diğer özgürlüklerin çok fazla bir önem taşımayacağını ifade etti.

Suçların aydınlatılmasında Türkiye'nin Avrupa'da en iyi ülkelerden birisi olduğuna dikkat çeken Atalay, önleyici tedbirlerin artırılmasıyla suçlarda azalma olduğunu kaydetti. "Ülkemiz faili meçhuller ülkesi olmaktan kurtuldu. Buda arkadaşlarımızın daha başaralı çalışmalarıyla sağlanıyor." diyen Bakan Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "İç güvenlikte en önemli konumuz terördür. Başta bölücü terör örgütü olmak üzere tüm terörist yapılanmalara karşı mücadelemiz sürecek. Bu konuda da daima hukukun içinde kalmaya özen göstereceğiz. Nerede yanlış varsa üzerine gidelim. Nerde karanlık nokta varsa aydınlatalım. Toplumumuzu rahatsız eden organize suç örgütü, bir çete varsa bunu bertaraf edelim, çökertelim. Polisimizin, güvenlik birimlerimizin arkasındayız, cesaret veriyoruz. 2008 yılında 37 ilde gerçekleştirilen 118 operasyonda 2 bin 237 çete üyesi yakalanmış, bunların 903'ü tutuklanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber