Kanadoğlu'dan CHP'nin Kur'an Kursu açılımına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanadoğlu, CHP'yi kastederek, "Bugün belirli misyonuna karşı çıkarak, bu misyonun yarattığı görevi yerine getirmekten çekinerek, oy kazanma çabasında bu misyondan sıyrılmaya çalışanları tarih affetmeyecektir. Sanırım sizler de affetmeyeceksiniz." dedi.

Sabih Kanadoğlu, 16 Mayıs Ulusal Hukuk ve Tavır Dergisi'nin düzenlediği 'Cumhuriyet'in neresindeyiz?' konulu panelde ilginç yorumlar yaptı. Kanadoğlu, laikliğin evrensel bir tanım taşımadığını, her ülkenin yapısına, sosyal durumuna, mensup olduğu dinin özelliklerine göre şekil aldığını öne sürdü. Ardından 'Türk laikliğini' tarif etti: "Türk laikliğinde devlet dinin işine karışacaktır ancak, din devletin işine karışmayacaktır." Daha sonra AK Parti davasına atıfta bulunan Kanadoğlu, Türkiye'nin, 'laik cumhuriyetin ilkelerine aykırı hareket ettiği Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edilmiş bir siyasi parti' tarafından yönetildiğini savundu. Bu durumun siyasi partilere "İktidarı elde edebilmek için laiklik ilkesine karşıt eylemlerin bir propaganda aracı yapılmasında sakınca yoktur" mesajı verdiğini iddia etti. Kanadoğlu, şöyle konuştu: "Bugün gördüğümüz de budur. 'Mademki oy getiriyor' düşüncesi siyasi partilere egemen olmuştur, o halde bir yarış başlamıştır. Bu yarış ülkeyi nereye götürür? Bu sorunun hepimiz tarafından düşünülmesi gerekir."

Savaş'tan 'vatan haini' suçlaması

Aynı panele katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da gazetecilerin soruları üzerine CHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Her partinin dini siyasete alet ettiğini öne süren Savaş, "Atatürk dini siyasete alet edenleri çıkardığı kanunla, buna siyasi partiler de dahil, vatan haini ilan etmiştir. Vatan hainliğini suç olmaktan çıkardılar, ama biz Atatürkçüler dini siyasete alet edenleri vatan haini olarak kabul ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun." ifadelerini kullandı. Panele katılan MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ise, "Güzel, anlamlı bir mekanda panel izledik. Bu panelden memnun olduk." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber