Soyguncular artık banka yerine PTT şubelerine yöneldi

Haber Giriş : 16 Şubat 2009 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha risksiz ve güvenlik açısından da daha korumasız olan ve ?'PTT Bank'' adıyla yenilenen PTT şubelerinde bankalardan da daha çok para birikiyor. PTT Bank şubelerinde mektup taşırken yaşanmayan kanlı soygun olaylarındaki artış dikkat çekiyor. Emekli maaşlarının da artık PTT şubelerinden ödenebilmesi bu şubelerdeki para miktarlarını arttırdı ve soyguncular için de daha cazip hale geldi.

PTT, son yıllarda postanın dışında banka ve lojistik hizmeti de devreye soktu. Türkiye'de bankaların ulaşamadığı, şubeleşemediği yerlerde hizmet noktası olmanın avantajını kullanan PTT, hizmet alanını genişletti. Halen 22 banka ve finans kuruluşu ile çalışan PTT, GSM şirketleri, 22 belediye, 8 sosyal güvenlik ve yardımlaşma kuruluşu ile işbirliği yapıyor. PTT işyerlerinin PTT Bank'a dönüştürülmesi süreci de aynı hızla devam ediyor. PTT ile protokol yapan kuruluşlarının müşterileri PTT Bank'ın yaklaşık 4 bin şubesini kullanıyor.

HIRSIZLARIN DA GÖZDESİ

2004 yılında 126 milyonun üzerinde işleme karşılık, 150 milyon TL gelir elde eden PTT, 2008 yılının 11 aylık döneminde ise işlem sayısını 210 milyon 42 bine, gelirini de 250 milyon 882 bin TL'ye çıkardı. Kargo, posta çeki, havale, efektif döviz gibi parasal posta ve tahsilat işlemeleri yapan PTT Bank'taki bu gelişmeler, hırsızların da dikkatinden kaçmadı. Son dönemde PTT Bank şubelerinde birbiri ardına soygun girişimleri yaşandı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki Sultanbeyli, Sultangazi ve Üsküdar PTT Bank şubeleri soygun girişimlerine sahne oldu. Gişedeki memurları silah tehdidiyle etkisiz hale getiren soyguncular, kasalardan binlerce lirayı alarak kayıplara karıştı. Ankara'da da son bir ayda çok sayıda PTT Bank şubesi kar maskeli kişilerce soyuldu.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, bir süre önce Meclis KİT Komisyonunda, şubelerin PTT Bank haline dönüşmesinden sonra yaşanan soygunlardan dert yanmıştı. Son üç yılda, PTT şubelerinde 314 soygun ve gasp olayı yaşandığını anlatan Tural, PTT'nin kaybının 2007 yılında 956 bin, 2008'de ise 607 bin TL olduğunu anlatmıştı.

GAZETEPORT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber