Beyşehir'de öğretmenler maaşlarını alamadı iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK Eğitim- Sen Konya 1 No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, Beyşehir İlçesi'nde öğretmenlerin geçen şubat ayı maaşlarını alamadıklarını belirterek, henüz bir açıklama yapılmamasını da eleştirdi.

Yazılı açıklama yapan sendikacı Tanfer Ata, Beyşehir İlçesi'nde görev yapan öğretmenlerin bugün itibari ile şubat ayı maaşlarını alamadığını söyledi. Sendikaya üye öğretmenlerin bankadaki hesaplarında maaşlarını göremeyince şubeyi aradıklarını belirten Ata, şöyle konuştu:

?Beyşehir'de ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının maaşlarını alamadıklarını tespit etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile ilgili Kanun ve Maliye Bakanlığı emirleri çok açık olmasına ve maaşların zamanında ödenmemesi suç olmasına rağmen Beyşehir İlçesi'ndeki yetkililerin duyarsızlığı gerçekten ilginçtir. 657 sayılı Kanunun, ?Aylığın Ödeme Zamanı ve Esasları' başlıkları 164'üncü maddesinin son fıkrasında, personelin özlük haklarının ve tahakkuk işlemlerinin belli merkezlerden yapılabilmesi ve ödemelerin bankacılık sistemi aracılığı ile gerçekleştirilmesi konularında gerekli düzenlemeleri yapmaya ve gerekli tedbirleri almaya Maliye Bakanlığı'nın yetkili olduğu belirtilmiştir. 20 Şubat 2004 tarih ve 25379 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?Aylık ve Ücret Ödemeleri' konulu tebliğe göre personelin maaşı tahakkuk daireleri tarafından hesaplanarak saymanlıklarca onaylandıktan sonra ilgili banka şubesine en az 4 iş günü öncesi aktarılmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber