Doktorlar, çalıştıkları hastane karşısında klinik işletiyorlar!!!

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 05:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilen İstanbul Validebağ Öğretmen Hastanesi'ndeki ilginç tablo Sağlık Müdürlüğü yetkililerini bile şaşırttı.

Yüzde 15 kapasiteyle çalışan hastanede 1950 model röntgen cihazı kullanılıyor. Tetkik cihazlarının tamamının yenilenmesi gerekiyor. Tüm bu olumsuzlukların yanında hastanede görevli doktorların bazılarının ise hastanenin tam karşısında sağlık merkezi işletmesi dikkat çekiyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, hastane karşısında sağlık merkezi işletilmesinin doğru olmadığını söylüyor. Tuncer, ?Bu arkadaşlarımızı uyaracağız, gerekirse valilik onayıyla görev yerlerini değiştirebiliriz.? dedi. Validebağ Öğretmen Hastanesi karşısındaki HEPTAMED Sağlık Merkezi'nin ortaklarından birisi de aynı hastanede çalışan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Nihat Çakır. Kendilerine böyle bir rahatsızlığın iletilmediğini belirten Dr. Çakır, ?Eğer bir rahatsızlık varsa bizimle konuşsunlar.? diyor.

Validebağ Öğretmen Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından devralınmasının ardından hastanenin bugüne kadar kapasitesinin çok altında işletildiği ortaya çıktı. Resmi kayıtlarda 400 yataklı görünen, ancak 200 yatakla çalışan hastane şimdiye kadar kapasitesinin yüzde 15'ini kullanmış. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul'da bu kadar hastane sıkıntısı varken böyle bir hastanenin boş tutulmasını anlayamıyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ?Çevredeki bütün hastaneler hıncahınç dolu iken bu hastane yüzde 15 kapasiteyle çalışıyor. Hiçbir alet edevat yok.? diyor. Sağlık Müdürlüğü'nden bir yetkili, hastanedeki en büyük sorunun görevli hekimlerin mesai saati içinde özel polikliniklerinde çalışamaları olduğunu savunuyor. Eleştirilerin muhataplarından HEPTAMED Sağlık Merkezi'nin ortağı Dr. Nihat Çakır, hiçbir doktorun mesai saatinde kendi kliniğinde çalışmasının söz konusu olmadığını söyledi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy da kamu hastanelerindeki hekimlerin çalıştıkları kurum yakınında klinik işletmesini doğru bulmadığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı devraldığı hastaneyi modernize etmek için 4,5 trilyon lira ödenek ayırdı. Ödeneğin bir kısmı binanın tadilatı için kullanılırken, kalan kısmıyla tıbbi araç gereçler yenilenecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber