2 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emekli büyükelçi Necati Utkan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Gül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve başkanvekili Lütfi Arıboğan ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Katar'da...

- Toptan, Katar Danışma Meclisi Başkanı Muhammad Al Huleyfi'nin, onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Katar Veliaht Prensi Tamim Bin Hamad Al Thani ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Jassem Bin Jabor El Thani ile görüşecek olan Toptan, Doha İslam Eserleri Müzesi'ni de ziyaret edecek.

3- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

4- Kara parayla mücadelede yeni dönem...

- Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi kapsamında bankalarda müşteri ve ülke riski mekanizmalarını da içeren "uyum zorunluluğu", bugün devreye giriyor.

- Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurumu (MASAK) Başkanı Adnan Ertürk: "Suç gelirleri ve terörün finansmanıyla mücadelede artık oyunun kuralları net olarak belli. İyi ile kötüyü ayırt edici bir mekanizma kuruyoruz."

5- Başbakan Erdoğan, Etimesgut'ta Ankara-İstanbul otoyolu ağaçlandırma törenine katılacak.

6- Gazze'nin yeniden imarına ilişkin uluslararası konferans, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yapılacak.

- Konferansa, Türkiye'den Dışişleri Bakanı Ali Babacan katılıyor.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Zakir Hasimov'u AB Genel Sekreterliği'nde kabul edecek.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dünya Türk İş Konseyi" toplantısıyla ilgili Ankara'da basın toplantısı yapacaklar.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Selçuk, Bayındır ve Menderes ilçelerinde açılış ve toplantılara katılacak.

10- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisince Ordu'nun Fatsa ilçesinde düzenlenen mitinge katılacak, Samsun'un Terme, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerinde temaslarda bulunacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Edirne merkez, Havsa, Uzunköprü, Meriç ve İpsala ilçeleri ile beldelerinde esnafı ziyaret edecek.

11- Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, şubat ayı ihracat rakamlarını Bursa'da açıklayacak.

12- 2. Türk-Alman Güvenlik Diyaloğu çerçevesinde, "Türk ve Alman Bakış Açısıyla NATO'nun Güvenlik Politikası Beklentileri" başlıklı açık oturum Ankara'da yapılıyor.

13- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun 6 Mart'a dek sürecek yönetim kurulu toplantısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bugün başlayacak.

- Türkiye'nin de yer aldığı yönetim kurulunun toplantısında, İran ve Suriye ile ilgili son raporlar ele alınacak.

14- Serbest bölgelere yeni vizyon...

- Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar: "Serbest bölgelerde ticari faaliyetleri asla dışlamayan, ancak imalat sanayinin ağırlıklı olarak yer aldığı bir yapısal dönüşümü planlamaktayız."

- "Her serbest bölgenin kendi hinterlandıyla etkileşim içinde olduğunu dikkate alarak, kendi potansiyeline ve çevresinde yer alan ekonomiyle uyumlu olacak şekilde, imalatçı sektörlerin biraraya getirilmesine ve ölçek ekonomilerinin yaratılmasına yönelik bir dizayn oluşturmaya çalışıyoruz."

15- İspanya'ya ilk resmi ziyareti yapan Rusya Devlet Başkanı Dimitri

Medvedev, başkent Madrid'de düzenlenecek ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun da yer alacağı 1. İspanya-Rusya Sivil Toplum Forumu'na katılacak.

16- Toplantı...Ziyaret...Tören...Konser...

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Ankara'da Türk Telekom'un tüketicilerden aldığı sabit ücrete ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Hollanda Dronten Tarım Üniversitesi Uluslararası Öğretim Bölümü Başkanı Tim Menger, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Yapı ve Kredi Bankası tarafından İzmir'de "Anadolu KOBİ Bankacılığı" konulu toplantı düzenlenecek.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Ayakkabıcılar Odası tarafından toplanan ayakkabı ve çantaların Gazze'ye gönderilmesi törenine katılacak.

- 16. İzmir Avrupa Caz Festivali, Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde cazın Grammy ödüllü vokalisti Dee Dee Bridgewater'ın konseriyle başlayacak.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi'nden alınan sütlerin ilköğretim okulunda dağıtımı töreninde bulunacak.

- Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Gençlik ve Sorunları" konulu konferansta konuşacak.

- Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü bugün kutlanıyor.

17- Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar: "Türkiye, turizmde bu yılda yüzde 10 büyüyecek."

18- Bank Asya 1. Lig'de 24. haftanın son maçında, Manisa'da Manisaspor ile Kasımpaşa karşılaşacak.

19- Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final ilk maçlarını yönetecek hakemler, Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

20- 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Takım ile 17 Yaş Altı (B) Genç Bayan Milli Takımı'nın kampları, İstanbul Riva Milli Takımlar Tesisleri'nde başlayacak.

21- Fenerbahçe'de "deplasman" tehlikesi...

- Deplasmanda başarılı olamayan sarı-lacivertliler, ligde kalan 12 maçın 7'sini dış sahada yapacak.

- Fenerbahçe, şampiyonluktaki rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak.

- Sarı-lacivertliler, ligde deplasmanda şu ana dek yaptığı 10 maçın 5'ini yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber