Türkiye'nin ilk Presbiyopi merkezi açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

HAKKI ÖZ

İSTANBUL - İlerleyen yaşlarda yakını göremeyenlerin ameliyatlarını yaptırabilecekleri Türkiye'nin ilk Presbiyopi Merkezi açıldı. Bu merkezde ameliyat olduğunu anlatan sanatçı Nil Burak, "Ameliyattan sonra tek mutsuz olduğum şey yüzümdeki çizgileri net bir şekilde görmeye başlamam oldu" dedi.

45 yaş sonrası yakını görememenin yarattığı sıkıntıya çözüm bulmak isteyenler için Türkiye'nin ilk Presbiyopi Merkezi Dünyagöz Hastanesi Etiler'de hizmete girdi. Konuyla ilgili yapılan basın toplantısına Prof.Dr. Ioannis Pallikaris ve Dünyagöz doktorlarından Op. Dr. Baha Toygar ile Dünyagöz'de Presbiyopi ameliyatı olan sanatçı Nil Burak ile önemli isimler katıldı. Toplantıda konuşan Nil Burak, ameliyat olmadan önce problemler yaşadığını ve ameliyatın ardından daha iyi görmeye başladığını anlatarak,

"Ben gözlük kullanmayı hiç istemezdim. Özellikle sahnede gözlük takmak çok zor. Ameliyatın ardından her şeyi net görmeye başladım. Tek mutsuz olduğum şey yüzümdeki çizgileri görmeye başladım. Çünkü ameliyattan sonra çok net görüyorum. Bu tür göz problemi olanlara ameliyatı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Dünyagöz Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Baha Toygar ise hastaların bu konudaki ihtiyaçlarını fark ederek bu doğrultuda bir çalışma başlattıklarını anlatarak, "Bu merkezle amacımız hastalarımızı yakın görüş ile ilgili şikayetleri konusunda onları en doğru şekilde bilgilendirmek. Bu merkezde kişinin hayat standardına özel tedavi tespit ederek uygulamaktayız. Merkezimizde tedaviler, detaylı muayeneler neticesinde hastanın yaşı, uzak yakın gözlükleri, mesleği ve özel tetkikler ile belirlenen göz yapısı

gibi kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunan kişiye yapılmaktadır. Her kişinin göz yapısına göre tedavi farklıdır" dedi.

Prof.Dr. Ioannis Pallikaris ise dünya ülkelerinde uygulanan bu yöntemle hastaların daha net görmeye başladıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber