Eğitimde Avrupa'ya örnek uygulama

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantepli öğretmen, tüketici kredisi kullanıp aldığı laptop bilgisayar ve projeksiyon cihazı ile sınıfını modern eğitime geçirdi.

8 Şubat İlköğretim Okulu'nda görevli 7 yıllık öğretmen Ahmet Korkmaz, meraklı olduğu bilgisayar ve interneti eğitimde uygulamaya karar vererek, geçen yıl bir bankadan tüketici kredisi aldı.

Kullandığı tüketici kredisiyle 2 bin dolara laptop bilgisayar ve projeksiyon cihazı alan Korkmaz, öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim verebilmek amacıyla aldığı malzemeleri sınıfına yerleştirdi.

Korkmaz, sınıfta bulunan kara tahtanın üzerine beyaz perde yerleştirerek, laptop bilgisayardan girdiği internet ile öğrencilerine modern eğitimle en son bilgileri öğretmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere eğitim kurumlarının internet sitelerinden ve CD'lerinden faydalanan Korkmaz, Avrupa'da bile yeni uygulanmaya başlanan hatta birçok Avrupa ülkesinde olmayan sistemi, Türkiye'de ilk defa uygulamaya sokarak bir ilke imza attı.

Ahmet Korkmaz, internette kendi adına bir de web sitesi hazırladığını ve hizmete soktuğunu belirterek, "Hazırladığım siteyle hem okulumu tanıtıyorum hem de diğer öğretmen arkadaşların plan ve programlarını hazırlamalarında yardımcı oluyorum. Bilgisayar ve internete çok büyük merakım var. Öğrencilik yıllarımdan beri büyük bir merakla internette araştırmalar yapıyorum.

Birçok bilgisayar kursunu bitirdim ve sertifika aldım" dedi. Meraklı olduğu internet ve bilgisayarı eğitimde uygulayarak daha başarılı bir eğitim verileceğini kaydeden Korkmaz, "Kendi imkanlarımla tüketici kredisi kullanarak notebook bilgisayar, PC ve projeksiyon cihazı aldım. Kendi sınıfıma kurduğum bu cihazlarla internet üzerinden online ders vermeye çalışıyorum. Sistem, görsel ve işitsel olarak öğrencilere hitap ettiğinden eğitimin de kalitesi yükseliyor. Bu cihazların geleceğin okullarında bulunması gereken araçlar olduğuna inanıyorum. Her ders olmasa da belirli derslerde kaynak olarak kullanılmalı" diye konuştu.

Korkmaz, kurduğu sistemin başarıyla yürütüldüğünü başka okullarda da diğer öğretmenlere örnek olması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Yaptığım araştırmalarda, kurduğum sistemin Avrupa'da yeni yeni uygulanmaya çalışıldığını öğrendim. Almanya'da akrabalarım var, onlarla görüşüp sistemi anlattım. Onlar çocuklarının da eğitim gördüğünü ancak benim kurduğum gibi bir sistemle öğrenim görmediklerini söylediler. Kendi imkanlarımla kurduğum sistemle, Türkiye'de eğitim konusunda bir ilke imza attık."

Korkmaz, okullarının kenar semtte olmasına karşılık yetenekli ve zeki öğrencileri bulunduğunu, en büyük sorunlarının sıralarda 3'er hatta 4'er kişinin oturması olduğunu da sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Hulusi Canözler de öğretmen arkadaşının kendi imkanıyla kurduğu sistemin diğer öğretmenlere örnek olmasını istediğini ifade ederek, "Biz de yönetim olarak öğretmenimizin kendi imkanıyla kurduğu sistemi imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Böyle bir davranışın ve sistemin diğer öğretmenlere örnek olmasını ve daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu konuda hayırseverlerin de desteğini bekliyoruz" dedi.

Bilgisayar üzerinden internetle eğitim gören 3-E sınıfı öğrencileri de görsel ve işitsel olarak verilen derslerde daha başarılı olduklarını ve zevkle dersi dinlediklerini kaydettiler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber