Gökçek, hakkındaki soruşturmayla ilgili konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gökçek: Rutin işlem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "hakkında soruşturma açıldığı" yönündeki haberler konusunda, "Bunun rutin bir işlem olduğunu, bir soruşturma söz konusu olmadığını" bildirdi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, konuya ilişkin bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerin "tarz olarak doğru olmadığını" savunarak, "Olayların gelişim sürecini açıklamak gerekirse, her vatandaşın savcılığa gidip dilekçe verme hakkı vardır. Savcılık ise gelen dilekçeyi inceledikten sonra hakkımda herhangi bir soruşturma açılıp açılmayacağına dair İçişleri Bakanlığı'na bu dilekçeyi gönderir. Bakanlık da bu konuda soruşturma açılıp açılmayacağına karar verir" dedi.

"Bazı internet siteleri ve televizyonlarda yer alan haberlerin iki şekilde ortaya çıktığını" ifade eden Gökçek, şu bilgileri verdi:

"Bunlardan birincisi, Türkiye Komünist Partisi benimle ilgili savcılığa bir dilekçe veriyor. Savcılığa verilen dilekçe de İçişleri Bakanlığı'na intikal ettiriliyor ve dilekçe inceleniyor. Her ay böyle en az 8-10 hatta 20 tane incelemem olur. İnceleme yapılır, soruşturma yapılıp yapılmayacağına da İçişleri Bakanlığı karar verir. Şu anda İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda soruşturma yapılacağına dair vermiş olduğu herhangi bir kararı yoktur."

"Hakkında 5 ayrı şikayet bulunduğunu" belirten Gökçek, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı bu konuda kendisine intikal eden dosyaları incelemiş ve herhangi bir işlem yapmaya gerek duymadığı için de geri çevirmiştir. Bunlar da kalkmış Danıştay'a gitmişler. Danıştay da 'Bunları bir incelemeniz lazım' demiş. Bu yüzden aynı konular yeniden İçişleri Bakanlığı'na geliyor. Olay bundan ibaret. İçişleri Bakanlığı, Danıştay 'Yeniden inceleyeceksiniz' dediği için bir daha inceleyecek. Bugüne kadar böyle rutin işler onlarca, yüzlerce kez olmuştur. Bu durum bir avuç suda fırtına koparma olayıdır. Böyle bir soruşturma yoktur."

Gökçek, "kendisinin yeniden seçilmesinden bazı çevrelerin rahatsız olduğunu" savunarak, "Kendisi hakkında iftira atanlar hakkında dava açacağını" da bildirdi.


Flaş! Gökçek'e soruşturma

Geçtiğimiz Pazar günü 4. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Melih Gökçek hakkında geçtiğimiz günlerdeki iddialarla ilgili olarak 5 ayrı soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı bu soruşturmaların iznini verdi. 7 ayrı suçlama ile ilgili olarakta İçişleri Bakanlığının cevabı bekleniyor izin verirse bu suçlamalarda başsavcılığın soruşturma kapsamına alınacak.

Bu iddialardan en önemlisi Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Ankaralıya fahiş fiyatla doğalgaz satımı iddiası.

İddiaya göre 150 dolara mal edilen sayaçlar Ankaralıya 300 dolara satılıyordu. Gökçek bundan arta kalan 150 doların Ankara'ya yatırım için harcandığını ifade etmişti ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gökçek hakkında fahiş sayaç satımı iddiaları ile ilgili olarak görevi kötüye kullandığı iddiası ile soruşturma başlattı.

Bunun dışında Çankaya Türközü mahallesinde yapılan imar değişikliğinde usulsüzlük yapmak, görevi ihmal ederek Ankara Büyükşehir Belediyesini maddi zarar uğratmak, usulsüz yardım dağıtımıyla ilgili yargı kararını uygulamamak, kentsel dönüşüm projesinde usulsüzlük yapmak ASKİ'nin kendi yetki alanı dışında yaptığı inşaatlar, Gökçek'in kayınbiraderinin adının Akçakoca beldesinde bir parka verilmesi yer alıyor.

Bunların arasında Gökçek hakkında resmi makamlara yalan beyanda bulunmak mal varlığı hakkında yönlendirici ve yine yalan beyan vermek mal varlığını bildirmemek ve saklamak iddiaları da var. Soruşturmaların seçimden önce başlatılmış olduğu belirtiliyor

NTV

Gökçek'e "soruşturma izni" Meclis gündemine taşındı

Ankara - CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında verilen soruşturma iznini Meclis gündemine taşıdı.

Ağyüz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, seçim sürecinin Melih Gökçek hakkında sayısız iddialarla dolu geçtiğini, abonelerden alınan sayaç alım bedellerinin yüksekliğinin aylar öncesinden kanıtlandığını iddia etti.

Gökçek hakkında 5 soruşturma izninin yerel seçimlerden hemen sonra verilmesinin tesadüf olup olmadığını öğrenmek isteyen Ağyüz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Soruşturma izni verilen dosyalar kaç ay önce Bakanlığınıza intikal etti ve kaç aydır bekletilmektedir? Soruşturma izinlerinin dosya incelemeleri tamamlanmasına rağmen, 29 Mart seçimlerinden önce verilmemesi siyasi kayırma değil midir? Bakanlığınızda bekleyen soruşturma izni dosyalarını önümüzdeki seçime kadar bekletmeyi düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber