SGK'dan bir memur da gözaltında...

Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

PAHALI ve fazla ameliyat malzemesi kullanarak yaklaşık 40 milyon TL'lik vurgun yaptıkları iddia edilen çeteye yönelik ?Altın Omurga? operasyonunda gözaltına alınan doktor sayısı 15'ten 22'ye yükseldi

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştıkları belirtilen B.K. ve A.K. isimli cerrahların, 1 yıl içinde yaptıkları ameliyatlarda 1 milyon 800 bin liralık vurgun yaptıklarının müfettiş raporlarıyla tespit edidiği iddia edildi. Polis, bu iki doktorun yanı sıra aralarında beyin ve sinir ameliyatlarında uzman doçent doktorların da bulunduğu üç ayrı grubu tespit etti. Sorgulanan 22 doktorun bugüne kadar yaptıkları ameliyatlar da mercek altına alındı. Polis yaptığı ilk incelemede 5 doktorun özel muayenehanelerinin olduğunu, bazı doktorların ameliyatlarda kullanılan medikal malzemelerin alımında asistanları veya uzman doktorların kaşelerini kullandıklarını tespit etti. SGK'da fatura onaylama merkezi müdürü E.K.'nın şebeke işlerini hallettiği sırada emekliye ayrıldığı ortaya çıktı. Medikal şirketlerin K.'nın emekli olmasını istemediği, K.'yı ikna edemeyince yerine gelen yeni müdür için arayışa girdikleri tespit edildi.

MİLLİYET

Doktorlar kameraya takıldı

İLAÇ yolsuzluğu yapıldığı iddiasıyla beyin cerrahlarının da aralarında bulunduğu 2'si doçent, 22 doktorun gözaltına alındığı 'Altın Omurga' operasyonunda polis şüphelileri kamerayla takip etmiş.

Operasyon, Ümraniye Araştırma Hastanesi'nde görevli iki doktorun, 1 milyon 800 bin TL'lik ilaç vurgunu yaptığı ihbarı üzerine başlatıldı. Operatör Dr. Bilal K. ve Ayhan K, takibe alındı. Doktorlar, medikal şirket sahipleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Fatura Onaylama Merkezi Müdürü Sabri E. K.'un lüks restoranlar ve otellerde buluştukları tespit edildi. Bu buluşmalar polis kamerasıyla kayda alındı.

Devrim TOSUNOĞLU/AKŞAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber