?Devlet zarar ettirilecek' diyen memura soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

RİZE Valiliği, makamında basın toplantısı düzenleyerek bir Hazine arazisinin satışında devletin 550 bin lira zarara uğratılacağı iddiasında bulunan Rize Defterdarlık Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz hakkında soruşturma başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Defterdarlık Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz'ün makamında yaptığı basın açıklaması hakkında görsel ve yazılı basında haberler çıktığı belirtildi. Bu haberlerde, Mustafa Akyüz'ün İyidere İlçe Mal Müdürü görevini yürütürken Hazine'ye ait arsanın düşük bedelle satılmak istenmesine karşı çıktığı için sürgün edildiği yönündeki iddialarına yer verildiği ifade edilerek şu görüşlere yer verildi:

?Adı geçen kişinin daha önce de benzer konuda çeşitli makamlara yaptığı başvurular üzerine konu incelenmiş ve gerçekle ilgisinin olmadığı belirlenerek yersiz isnat ve iddialarından dolayı inceleme başlatılmıştır. Basında yer alan ve Mustafa Akyüz'e ait olduğu belirtilen açıklamanın içeriğinin gerçekle ilgisi bulunmadığı, Rize merkeze tayininin kendi isteği üzerine yapıldığı ve basına mevzuata aykırı açıklama yaptığı gerekçesiyle de hakkında yeni bir inceleme başlatıldığı kamuoyuna duyurulur.?

Muhasebe Müdür Yardımcısı Mustafa Akyüz, dün makamında basın toplantısı düzenleyerek İyidere ilçesi'nde bulunan 7 bin 729 metrekarelik bir Hazine arazisinin satışında, devletin 550 bin lira zarara uğratılacağı iddiasında bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber