Domuz gribine karşı 6 sınır kapısına termal kamera

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan Bozkurt

ANKARA- Sağlık Bakanlığı, domuz gribinin Türkiye'ye girişini önlemek için havaalanlarından sonra 6 sınır kapısına daha termal kamera siparişi verdi. Tatil sezonunda gurbetçilerle ve turistlerle olası virüs riskine anında müdahale edilecek.

Kapıkule, Habur, Cilvegözü, Sarp, Gürbulak ve İpsala sınır kapılarına koyulacak kameralarla yüksek ateşli yolcular ve tır şoförleri hastanelere sevk edilecek. Kameraların bir hafta içinde Türkiye'ye gelip kapılara yerleştirileceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'domuz gribi Türkiye'ye de gelebilir' uyarısının ardından alınan tedbirler sıklaştırılıyor.

Sağlık Bakanlığı, 81 il valisiyle bir araya gelerek alınması gereken tedbirleri Ankara'da masaya yatırdı. Geçiş güzergâhında bulunan Türkiye'ye yolcularla gribin bulaşmasını önlemek adına termal kamera sayılırı arttırılıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi uluslararası yolcu trafiği yaşayan havaalanlarına yerleştirilen kameranın ardından sınır kapıları da muhafazaya alınıyor.

VİRÜS RİSKİ TAŞIYAN 8 YOLCU TERMAL KAMERAYA TAKILDI

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Op. Dr. İbrahim Şentürk, termal kameraların virüs riski taşıyan yolcuları anında tespit ettiğini söyledi.

Şu ana kadar havaalanlarında yüksek ateşi bulunan 8 yolcuyu tespit edip hastanelere yönlendirdiklerini kaydeden Şentürk, söz konusu kişilerden alınan numunelerin temiz çıktığını ifade etti.

Sınır kapılarında sağlık personelinin taramalar yaptığını aktaran Şentürk, teknolojiyi hudut kapılarına taşımak için 6 kamera daha alınacağı bilgisini verdi.

Termal kamera sayısını 20'ye çıkaracaklarını vurgulayan Şentürk, "Türkiye'ye giren bütün yolcuları yüksek ateş taramasından geçireceğiz. Virüsün Türkiye'ye girme olasılığını en aza indireceğiz." dedi.

Şentürk'ün verdiği bilgiye göre termal kamera yerleştirilecek sınır kapıları şunlar: Kapıkule-Bulgaristan, Habur-Irak, Cilvegözü-Suriye, Sarp-Gürcistan, Gürbulak-İran, İpsala-Yunanistan.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber