DTP'liTürk: Toplumun tümünü kucaklayan yeni bir anayasa yapılmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, yeni Anayasa'nın 75 milyon yurttaşı diliyle, kültürüyle kucaklayacak nitelikte olması gerektiğini söyledi.

TBMM'deki grup toplantısında konuşan Türk, dar kapsamlı kısmı bir Anayasa değişikliği istemediklerini dile getirerek, ''Toplumsal sözleşme ile 75 milyonu diliyle ve kültürüyle kucaklayan yeni bir Anayasa yapılmalıdır.'' dedi.

Konuşmasının büyük bir bölümünü ''Kürt Sorunu''na ayıran Türk, ''Bu sorun siyasi bir sorundur ve siyasetçilerin üstesinden gelebilir. Hükümet insiyatifi eline almalıdır.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye'nin birinci sorunu olarak ''Kürt'' sorununu gösterdiğini ve doğru bir yaklaşımda bulunduğunu kaydeden Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, ''Başbakan 2005'deki konumuna, çizgisine daha güçlü bir şekilde geri dönmelidir. Henüz hiçbir şey kaybedilmiş değildir. Hükümet ve Başbakan insiyatifi eline alarak barışa önemli bir katkıda bulunabilir. Konu siyasi bir konudur ve çözümde siyasetçinin elindedir.'' şeklinde konuştu.

Kapalı kapılar ardından dar kapsamlı hazırlanacak bir Anayasa değişikliğine karşı olduklarını belirten Türk, toplumun tüm kesimlerinin görüşü alınarak yeni bir Anayasa'ya imza atılmasını istedi.

Türk, ''Bu Anayasa toplumun tüm kesimlerini kucaklamalıdır. Yeni Anayasa ile ancak soruna (Kürt) çözüm bulunabilir.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber