Telekom, interneti 8 kat hızlandırdı

Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 07:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Telekom, geniş bant internet (ADSL) hızını 1 megabitten (Mbps) 8 Mbps'ye çıkarıyor. Hızlandırılan internetin ücret tarifesi de tek bir fiyatta toplandı. Buna göre internet servis sağlayıcıların hızı 8 Mbps'ye kadar olan 4 GB kotalı interneti, aylık 29 liradan fiyatlandırması bekleniyor.

Halen 1 Mbps hıza sahip 4 GB kotalı internet 26,8 liradan sunuluyor. Tüketici, küçük bir miktar daha ödeyerek kullandığı interneti 8 kata kadar hızlandırabilecek. Türk Telekom yetkililerinin verdiği bilgiye göre mevcut tarifeler devam edecek. Ancak dileyen tüketici, eğer bölgesindeki altyapı uygun ise 8 Mbps'lik yeni tarifelere geçebilecek. Yeni uygulamayla ilgili bilgi veren Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, "8 Mbps'ye kadar 4 GB kotalı 29 lira, 8 Mbps'ye kadar 6 GB kotalı 39 lira ve 8 Mbps'ye kadar sınırsız tarife ise 49 lira olacak." dedi. Ancak Demircan, sınırsız tarifeye kötü niyetli kullanımları önlemek için 15 GB'lik sınır koyacaklarını aktardı. Buna göre hızını artıran sınırsız paket kullanıcıları, 15 GB'yi aşınca erişim hızları 8 Mbps'den 512 KB'ye inecek. Ay bitince hız tekrar 8'e çıkacak. Erem Demircan, tüm abone portföylerinin yüzde 80'inin 4 Mbps ve daha üstü hızlarda interneti kullanabileceğini ifade ederek, müşterilerin yüzde 95'inin bugünkünden çok daha yüksek süratlere ulaşabileceğini kaydetti. Demircan, yeni tarifenin bugün itibarıyla toptan satışa çıkarıldığını ve söz konusu fiyatlara her türlü verginin dahil olduğunu dile getirdi. Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer ise ADSL abonesinin 6 milyona ulaştığını açıkladı.


2.2 lira farkla 8 kat hızlı internet

Türk Telekom Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Toros, yurtdışı internet bağlantı kapasitelerinin 300 Gbps'ye geldiğini, bu yılın sonuna kadar kapasiteyi yaklaşık 400 Gbps'lere çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

İnternette cep operatörleriyle rekabete hazırlanan Türk Telekom, ADSL'de hız limitini ciddi oranda artırdı

Üç ay sonra hizmete girecek olan üçüncü nesil (3G) şebekeyle birlikte cep operatörleri, hızlı internette Türk Telekom'a (TT) ciddi rakip olacak. Bu durumu öngören TT, yoğun rekabette öne geçmek için hızlı internet (ADSL) tarifesinde yeni düzenlemeler yaptı. Şu anda alt limit olan 1 Mbps seviyesini 8'e katlayan şirket, fiyat indirimine de gitti.

6 milyon ADSL abonesinin en yoğun kullandığı tarife seçeneği ?1 Mbps 4GB kotalı? paketin eski fiyatı 26.8 lira seviyesinde bulunuyor. Bunun yerine konan ?8 Mbps 4GB kotalı? tarifenin fiyatı 29 lira olacak. Böylece şu anda 1 Mbps hızında interneti 8'e katlamak isteyen aboneler 2.2 liralık fark ödeyecekler. Mevcut aboneler yeni tarife paketlerine, yapacakları başvuruyla geçecekler. Herhangi bir başvuru olmaması durumunda ilgili abone mevcut tarifesini kullanmaya devam edecek. Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, yeni tarifenin toptan satışa çıkarıldığını söyledi. Demircan, suiistimalleri engellemek için ?sınırsız paketlerde' 15GB'lık bir sınır belirlediklerini belirtti. Yeni paketlerin satışı internet servis sağlayıcılar tarafından yapılacak.

Uygun fiyat stratejisi

ADSL'de kurulu kapasitelerinin 7 milyon 661 bin civarında olduğunu belirten Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, ?Bugüne kadar TT, ADSL'de 4 Mbps'ye kadar bu hızı sağlıyordu. Bugünden itibaren, tek bir tarife altında 8 Mbps'ye kadar yeni bir hizmet sunmaya başladı? dedi.

Dinçer, TT müşterilerinin yüzde 80'inin 4 Mbps'nin üzerinde bir hıza ulaşabilecek durumda olduğunu ifade etti.

Dinçer, şöyle devam etti: ?8 Mbps'ye kadar hizmet alacak olan müşterilerimiz toplam abonelerin yüzde 75'ini oluşturuyor. Müşterilerimizin yüzde 85'ini aşan bir kesimine 8 Mbps ve üzeri hızları vermeyi hedefliyoruz.?

29 liraya 8 Mbps hızda internet

- Yeni tarife

8 Mbps 4GB kotalı 29 lira

8 Mbps 6GB kotalı 39 lira

8 Mbps sınırsız 49 lira

- Önceki tarife

1 Mbps 4GB kotalı 26.8 lira

1 Mbps 6GB kotalı 36 lira

1 Mbps sınırsız 45.3 lira

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber