Hitit Üniversitesi'nde tıp fakültesi açılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 22:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Çorum'a gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Hitit Üniversitesi'nde 3 yıl içerisinde tıp fakültesi açılacağını söyledi.

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ve AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı tarafından karşılanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Vali Toprak, Hitit Üniversitesi'nin gelecekte daha iyi bir konumda olacağını belirterek, şehirle bütünleşeceğini söyledi. Üniversitenin alt yapı eksiklerinin giderilmesinde sadece kamu kaynaklarının yeterli olmayacağını dile getiren Toprak, şehrin dinamiklerinin de katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Vali Toprak,

Çorum sanayisinin üniversite ile belli bir noktaya geldiğini ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yerel dinamiklerin desteklediği üniversitelerin daha hızlı geliştiğini, Hitit Üniversitesi'nin de daha iyi yerlere geleceğini kaydederek, Çorum halkından üniversiteye katkıda bulunmaları için çağrıda bulundu. Ziyarette Vali Toprak, YÖK Başkanı Özcan'a Hitit Güneşi işlemeli figür ve sedef işlemeli sandık hediye etti. Prof. Dr. Özcan daha sonra belediyeyi ziyaret ederek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye yeni görevinde başarılar diledi. Özcan üniversiteye destek

isterken, Başkan Külcü de üniversite konusunda üzerlerine düşen her türlü destek ve katkıda bulunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'ne geçen Özcan, Milletvekili Cahit Bağcı, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ile baş başa görüştü. Yaklaşık bir saate yakın süren toplantıda üniversitenin mevcut durumu, fiziki imkanları ve yaşanılan sorunlar masaya yatırıldı.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Prof. Dr. Özcan, "Üniversitemizi ilk defa ziyaret ediyorum. Sorunları dinledik gelişmeleri öğrendik. Notlarımı aldım Ankara'ya dönünce yapılması gerekenleri derhal yapacağız" dedi.

Hitit Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi'ne bu yıl öğrenci alımı yapılacağını ve öğrencilerin Gazi Üniversitesi'nde eğitim göreceğini dile getiren Özcan, Çorum'a 3 yıl içerisinde Tıp Fakültesi hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

Üniversite kütüphanesini gezen Prof. Dr. Özcan, burada şeref defterini imzaladı. Özcan, son olarak Celilkırı mevkinde kampus alanı olarak işaretlenen bölgeyi gezerek bilgi aldı. TOKİ tarafından üniversiteye devredilen ilköğretim binasını da inceleyen Özcan Çorum'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber