Geçici Personelin Emeklilik İşlemleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim kurumlarında görevli geçici personelin gerekli emeklilik işlemleri Bakanlar Kurulu Kararı ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yazılarında belirtilen hükümler doğrultusuna işlem yapılması gerekmektedir.

Özelleştirme uygulamaları sonucunda Devlet Personel Başkanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığı emrine verilerek istihdam edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce il emrine ataması yapılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve diğer ilçelerdeki eğitim kurumlarında görevlendirilen geçici personellerle ilgili olarak 10/01/2009 tarih ve 27106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararının 15. maddesindeki; ?Bu karar kapsamında istihdam edilecek geçici personelin hizmet sözleşmeleri, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında emekliliğe hak kazanacakları tarihte sona erer.? açıklamaları ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 04/01/2006 tarih ve 821 sayılı yazılarındaki; Sözleşme Feshi Başlıklı 3.8 maddesindeki ?Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekliliğe hak kazananların, emekliliğe hak kazandığı tarih itibariyle sözleşmeleri feshedilecektir. Bu durumdakiler çalışmaya devam ettirilmeyeceklerdir.? açıklamaları gereğince; Geçici personeller emekliliğe hak kazanmaları halinde, hak kazandıkları tarih itibariyle sözleşmeleri fesh edilmek üzere, merkez ilçedeki eğitim kurumlarında görev yapıyorlarsa; İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçelerdeki eğitim kurumlarında görev yapıyorlarsa; aynı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunarak emekliliklerini istemelidirler.

İlgili kişiler emeklilik süresini hak ettikleri tarihi; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne emeklilik birimine yazılı dilekçe vererek öğrenebileceklerdir. Bu işlemi emeklilik tarihinden en az bir hafta önce gerçekleştirip, alacakları cevap yazısı ile birlikte İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Emeklilik işlemlerinin başlatılması için başvuracaklardır.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün yazıda belirtmiş olduğu tarih itibariyle ilgili kişilerin emekliliği hak etmeleri nedeni ile görevli bulundukları İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince sözleşmeleri fesh edilip emeklilik işlemleri başlatılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber