TTNET kağıt devrini kapattı, faturalar netten öğrenilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, mayıs ayı itibariyle evlere kağıt fatura gönderme devrini kapattı. Uygulamayla bir yılda 780 ton kağıt fatura tasarrufu sağlanırken, 13 bin ağacın da kesilmesi önlenecek.

TTNET, basılı fatura dönemini 1 Ocak 2009'dan itibaren kaldırmayı planlayan Türk Telekom, altyapı eksikliğinin tamamlanamaması sebebiyle e-faturaya geçişi yapamamıştı. Ağaçların kesilip doğal dengenin bozulmaması adına yapılan uygulamanın ilerleyen zamanlarda telefon faturaları için de yapılması öngörülüyor.

E-Fatura uygulamasıyla, TTNET abonelerinin son dönem faturaları ile önceki beş aya ait faturaları, www.ttnet.com.tr adresinde kendilerine özel hazırlanmış e-fatura posta kutularına gönderilecek. Aboneler dilerse, faturalarının kişisel e-posta adreslerine yönlendirilmesini ya da sms ile bilgilendirilmeyi tercih edebilecek.

TTNET abonelerinin yeni uygulamaya geçişi de birkaç adımdan oluşuyor. TTNET ana sayfasındaki www.ttnet.com.tr e-fatura linkine tıkladıktan sonra abonelik bilgilerini giren kullanıcılar, son dönem faturalarının yanı sıra geçmiş 5 aylık faturalarını da alabilecek. Ardından, posta kutularını ilk ziyaret ettiklerinde 'Fatura Ayarları' bölümüne girerek kendilerine özel uyarı sistemini de aktif hale getirebilecek olan aboneler, bu ayarlar sayesinde faturalarının e-fatura posta kutularına ulaştığını e-posta ve/veya sms ile öğrenebilecek. TTNET abonelerinden, basılı fatura almak isteyenler ise 444 0 375'i arayarak ya da www.ttnet.com.tr deki fatura ayarları bölümünden seçimlerini yaparak basılı fatura almaya devam edebilecek.

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Türk Telekom Samsun İlkadım İlçe Müdürü Mehmet Bektaş, e-faturanın küresel ısınma ve çevresel felaketlerinin gündelik hayatı etkilememesi, buna seyirci kalınmaması ve bilinçli bir toplum meydana getirmek amacıyla başlatıldığını söyledi. Bu hizmetle tüketicilerin daha bilinçli hale geleceğini ifade eden Bektaş, "Şubat 2008'de başlayan proje ile faturalar, müşterilerimizin isteğine bağlı olarak yine adreslerine, maillerine veya cep telefonlarına gönderilecek. Bununla yılda 4 bin 200 ton kağıt tasarrufu sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunacağız." dedi.

Bektaş, 15 Mart 2009'da kurumsal e-fatura hizmetinin de başladığını dile getirdi. Bektaş, 50 ve üzeri telefon hattı bulunan kurumsal müşterilere faturaların masa üstü bilgisayar aracılığıyla elektronik ortamda güvenli bir şeklide ulaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber