Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sağlıklı diş projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü koruyucu ağız diş sağlığı projesi kapsamında Türkiye genelinde uygulanması planlanan ve ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Karabük ve Nevşehir illerinde İlköğretim okulu 1. sınıf öğrencilerinin dişlerine florlu vernik uygulaması çalışması start aldı.

Gönüllü diş hekimleri tarafından yapılan çalışma kapsamında Karabük'te 3 bin ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisinin dişlerine yapılan florlu vernik uygulaması çalışması bin 500 öğrenciye ulaştı. Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden proje kapsamında Safranbolu'nun Bostanbükü köyü İlköğretim okulunda ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencilerine florlu vernik uygulaması yapan Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Ağız Diş Sağlığı Şube Müdürü İsmail Camarten, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje ile Türkiye'de pilot bölge olarak Karabük ve Nevşehir'de ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine yönelik koruyucu ağız diş sağlığı programı çerçevesinde florlu vernik uygulaması yapıldığını söyledi. Camarten, Karabük il genelinde 3 bin ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisine uygulanacak olan florlu vernik çalışmasında bin 500 öğrenciye ulaşıldığını belirterek, " Okullar kapanıncaya kadar bu çalışma devam edecek. Dişlerinde sorun olan riskli öğrencilere bu uygulama okullar kapandıktan sonrada devam edecek. Projenin amacı önümüzdeki yıl ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencilerine kadar uygulamak. Bu projenin uygulanabilmesi için bu yıl pilot bölge olarak Karabük ve Nevşehir seçildi. Öğrencilerin daha sağlıklı bir dişlere sahip olması için yapılan bu çalışma pilot bölgelerde uygulandıktan sonra Türkiye genelinde yapılacak" dedi.

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş hekimi Ali Burak Yücel, ağız ve diş sağlığının önemli parçalarından biri olan diş fırçalama alışkanlığını çocuklara kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Proje uygulaması öncesi ilk etapta öğrenci ve öğretmenlerimize diş sağlığı ile ilgili olarak materyallerinin yer aldığı kitapçık ve CD dağıtımı yapıldı. Bunun uygulamasında çocuklarımız ilk uygulamamızda hepsinin bilinçli olduğunu gördük ve diş fırçalama alışkanlıklarında artışlar yaşanmaya başladı. Fakat bazı okullarımızda diş fırçalama yönünde hijyenik koşullardan dolayı sıkıntı yaşanıyor. Öğretmenlerimiz bu konuya daha duyarlı olduklarında çocuklarımızda diş fırçalama alışkanlığı daha da aratacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber