?Okul pis, para vermeyin' diyen öğretmene ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 17:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Metin ÖZDEMİR/POLATLI

POLATLI 13 Eylül İlköğretim Okulu'nda uzman sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Kaval, öğrencilere Anayasa'nın 42'nci maddesinde ?Eğitim ve öğretimin ücretsizdir' yazdığı için aidat ödememeleri gerektiğini ve okulun pislik içinde olduğunu söyleyince maaş kesim cezası aldı.

17 yıllık eğitimci olan 43 yaşındaki sınıf öğretmeni Mehmet Kaval hakkında öğrencilere ?aidat ödemeyin' ve ?okul pislik içinde' dediği iddiasıyla soruşturma açıldı.

İfadesine başvurulan öğretmen Mehmet Kaval kendisini, ?Anayasamızın 42'nci maddesi gereğince eğitim ve öğretim ücretsizdir. Buna göre öğrencilerden para toplanmaması gerektiğini söyledim. İddia edildiği gibi kimseye hakaret etmedim. Okul binası pislik içinde ve temizlenmiyor. Hakkımda açılan soruşturma baştan sona siyasidir ve yanlıştır? şeklinde savundu. Ancak, soruşturma sonunda Kaval'ın maaşı 1/30 oranında kesildi.

Meslek hayatı boyunca gerek Ankara'da gerekse Polatlı İlçesi'nde önemli başarılara imza attığını, bu başarıların hepsinin belgeli olduğunu söyleyen Mehmet Kaval, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce verilen maaş kesim cezasının haksız olduğunu ve idare mahkemesine dava açacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Özdemir ise öğretmene, idarecilere hakaret etmesi ve okulun pis olduğuna dair tutanak tutturmak istemesi yüzünden ceza kesildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber