Sağlık çalışanları 'döner sermaye' için yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitesi'ne bağlı hastanelerde çalışan sağlık çalışanları, döner sermaye gelirlerinin eşit şekilde dağıtılması amacıyla eylem yaptı. Eylemciler Haseki'den basın açıklamasının yapılacağı Beyazıt'a kadar polis tarafından temin ettiği tramvaylarla gitti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES), İstanbul Üniversitesi'ne bağlı hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye hakları için eylem düzenlendi. SES, hastanelerdeki sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinden eşit şekilde faydalanmasını ve ücretlerinin yükseltilmesini istedi. İstanbul Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kardiyoloji Enstitüsü çalışanları sabah saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Önlükleriyle eylemin başlangıç noktasına gelen sağlık çalışanlarına yürüyüş için izin verilmedi. Polis eylemcileri kendilerine tahsis edilecek bir tramvayla Beyazıt'a götürmeyi teklif etti. Rektörlük önünde döner sermayelerin eşit şekilde dağıtılmasını talep edecek olan eylemciler bu teklifi kabul etti.

Sağlık çalışanları yaklaşık yarım saatlik bekleyişin ardından kendileri için getirilen 3 tramvaya binerek Beyazıt'a hareket etti. Eylemciler sloganlarını ve taleplerini tramvay içerisinde de dile getirdi. "Eşitlik adalet istiyoruz, İnsanca yaşamak istiyoruz" şeklinde sloganlar atan grup üyeleri, basın mensupları üniversite içerisine giremeyeceği için açıklamayı kapıda yaptı. SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, sağlık çalışanlarının maaşlarının döner sermayeden faydalandıkları gerekçesiyle düşük tutulduğunu savunarak, "Döner sermaye ile ayakta kalmaya çalışan sağlık çalışanlarına en alt sınırdan ödeme yapılıyor. Biz bu haksızlığın giderilmesi için İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet'le görüştük. Bizim taleplerimiz makul görüldü ancak halen bir adım atılmadı. Ayrıca hastanelerde personele yemeklerin ücretsiz hale getirilmesi için mücadele ettik ve kazandık. 1 Ocak 2008'den bu yana ödediğimiz yemek ücretlerinin de iadesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nı da eleştiren Beydilli, sağlık çalışanlarına ayrım yapmaksızın en üst seviyeden döner sermaye ödenmesi talebini yineledi. Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber