Mahkeme, Kemal Alemdaroğlu'nun rektörlüğe iade talebini reddetti

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 04:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 6. Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınışı konusunda yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davayı reddetti.

Mahkeme, önceki gün (cuma) verdiği kararda görevden alma işlemini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayladığını ve yapılan bu uygulamanın yargı denetimi dışında bulunduğunu ifade etti. Alemdaroğlu'nun talebini esastan reddeden mahkemenin kararından sonra 7 Ocak'ta yapılması planlanan rektör adayı belirleme seçimi ve üniversiteye atanacak yeni rektörün durumu netlik kazandı. Şayet Alemdaroğlu'nun talebi olumlu karşılansaydı, seçim iptal edilecekti. Edinilen bilgiye göre Alemdaroğlu'nun avukatları oybirliği ile alınan mahkeme kararını temyiz için Danıştay'a başvuru yapacak. Danıştay sürecinin 2-3 ay sürmesi beklenirken, bu arada İÜ'nün yeni rektörü de belli olacak. Hukukçular, Danıştay'ın da yerel mahkemenin kararına uyacağını ifade ediyor.

Alemdaroğlu, görevden alınması işleminin ?hukuka aykırı' ve 'yargısız infaz' olduğu iddiasıyla Sezer ve YÖK'e dava açmıştı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber