Anafor'un 'Ergenekon'la birleştirilmesi istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ''Anafor'' isimli operasyona ilişkin davaya bakacak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesini talep etti.

İzmir'de Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ''Anafor'' isimli operasyona ilişkin davaya bakacak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesini talep etti.

Alınan bilgiye göre davanın duruşma tarihlerini gösterir ''tensip zaptı'' avukatlara ulaştırıldı.

Tensip zaptında, gizli tanık Dilovası'nın beyanları ve ''Lobi'' belgesine göre Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki örgütün Veli Küçük'e bağlı olarak kurulduğu, Ergenekon yapılanması ile bağlantılı olduğunun ileri sürüldüğü kaydedildi.

Zabıtta, ''Ahmet Tekin Baykal tarafından kurulduğu iddia edilen örgütün çıkar amaçlı suç örgütü mü yoksa bir terör örgütünün alt yapılanması mı olduğunun tespit edilmesi için her iki davanın yargılamasının birlikte yapılmasının gerektiği ortaya çıktığından, bu hukuki fiili irtibat nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 2008/209 esas sırasında devam eden dava dosyaları ile birleştirilmesine muvafakat edilip edilmeyeceği konusunda, iddianamenin örneği gönderilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına'' karar verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber