Kartlar uçuruyor, sağlık hizmeti veriyor, Ferrari test sürüşü yaptırıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bankacılığın en aktif alanlarından biri olan kredi kartları puan kazandırıyor, taksit yapıyor. Kartlar bedava ulaşım biletinden çilingir bulmaya kadar değişik ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra F1 pistinde Ferrari test sürüşü gibi kişiye özel istekleri de gerçekleştiriyor

Nakit para taşıma, kullanma zorunluluğunu büyük ölçüde ortadan kaldıran kredi kartları, sadece bir finansal ödeme aracı olmanın ötesinde çeşitli ürün ve hizmetler de sunuyor.

Türkiye'de bankaların kredi kartı sahiplerine sunduğu hizmetlerin çeşitliliği her geçen gün artarken, kredi kartlarını kullanarak taksit ve puan biriktirmenin yanı sıra seyahat, sürücü hizmetleri, hava limanlarındaki lounge'lardan ve otoparklardan yararlanma, seyahat sigortası, VIP transfer, yardım ve tıbbi hizmetler gibi farklı alanlarda bankaların sunduğu değişik asistanlık hizmetlerini ?bedava? almak da mümkün.

Türkiye öncü pazar

Kredi kartları, kullanıcılarına bedava uçak, otobüs ve tren bileti, deniz otobüsü ve feribot seferlerinde yolculuk, otel konaklaması, araç kiralama, aracın çekilmesi, GSM şirketlerinden kontör/dakika kazanma, sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlama, çilingir, tesisat, ambulans, çiçek gönderimi ve araç muayenesi gibi yardım hizmetleri ile tıbbi yardım gibi değişik ihtiyaçları karşılama olanağı sağlıyor.

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) yaptığı bir araştırmada, kredi kart sahipleri tarafından bugüne kadar farklı bankaların mil programlarından toplanan puanlar ile toplam 2 milyon 660 bin 500 adet bedava uçak bileti alındığı belirlendi.

Kredi kartı kullanıcılarının ihtiyaçları çeşitlendikçe, bankaların bu alanda sundukları hizmetlerin daha da artacağı düşünülüyor. Şekerbank'ın sunduğu seyahat, tıbbi yardım, konut ve Lifestyle asistanlık hizmetlerinden 5 bine yakın Premium kart sahibi faydalanıyor.

Kredi kartları konusunda Türkiye'nin, dünyanın birçok ülkesine göre gelişmiş ve öncü bir pazar olması nedeniyle yurtdışındaki bankalar da, özellikle taksit ve puan uygulamaları konusunda Türkiye'den bilgi alıyor.

Aldığınız mal kayboldu alışveriş sigortanız var

İş Bankası kredi kartı müşterileri, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanları dış hatlar terminallerinde yer alan İş Bankası Millennium Lounge'lardan beraberlerinde getirdikleri bir misafirleri ile birlikte ücretsiz olarak yararlanabiliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'na kendi özel araçları ile gitmek isteyen kredi kartı müşterileri İstanbul Atatürk Havalimanı TAV otoparkından yüzde 50 indirimli olarak faydalanırken aynı yerde bulunan Sonax Araç Bakım ve Koruma Merkezi'ndeki araç yıkama hizmetinden de yüzde 50 indirim elde ediyor.

Banka MaxiShuttle hizmeti ile kredi kartı müşterilerine hava limanı transferlerinde de ayrıcalık sağlıyor. İş Bankası kredi kartı müşterileri, sunulan sigorta imkânları ile kendilerini ve alışverişlerini güvence altına alıyor. İş Bankası kredi kartları kaybolma ve çalınmaya karşı güvence altında. İş Bankası kredi kartlarıyla alınan ürünün kaybolması veya hasar görmesi halinde müşteriler, Alışveriş Sigortası tarafından korunuyor. Ayrıca kart sahiplerine kart türü doğrul-tusunda seyahat kaza sigortasından acil kart yenileme hizmetine, bagaj kaybı sigortasından tıbbi ve hukuki danışmaya, acil tıbbi harcamadan araç ve konut yardımına kadar çok sayıda sigorta ve hizmet ücretsiz olarak veriliyor.

2 yaşına kadar olan bebekler bedava uçuyor

Yapı Kredi Worldcard'ın 7 milyonu aşkın kullanıcısı var. Banka nisan ayında kredi kartları arasına adios'u da ekledi. Adios Worldcard'ın tüm özelliklerine sahip bir kart. Kart sahipleri tüm World kampanyalarından ve fırsatlarından faydalanabiliyor.

Adios ile biletlerin fiks bir puan karşılığı bulunmuyor, kart sahipleri güncel bilet fiyatları ne ise, birebir o değer üzerinden bilet ve seyahatlerini alıyor.

Worldpuanların mile çevrilmesi gibi bir dönüşüm olmadığı için de ne alışverişte ne de seyahat harcamasında hiçbir kayıp yaşanmıyor. Adios sahipleri dilerlerse tek yön bilet de satın alabiliyor. Worldpuanlar ile alınan uçak biletleri için alan vergisi ödenmiyor. Worldpuan'ın yeterli olmadığı durumlarda Avanspuan kullanma imkânı var. Adios'lular internet dahil yurtdışı alışverişlerini 3 taksit ile gerçekleştiriyor. Yurtdışı seyahatlerinde Atatürk Havalimanı'ndaki World Lounge'un yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Yapı Kredi Valet Parking hizmetinden ve Yapı Kredi Shuttle ile indirimli hava limanı transferlerinden de yararlanılabiliyor.

Puanlar silinmiyor

Adios'un sunduğu seyahat sigortası sayesinde vize işlemlerinde talep edilen sigorta poliçesinin ayrıca alınmasına da gerek kalmıyor. Ayrıca adios ile kazanılan puanlar belirli aralıklarla silinmiyor. Tüketici, puanını istediği zaman istediği gibi harcayabiliyor. Adios sahipleri refakatçi bileti uygulamasıyla bedeli ödenmiş bir bilet ile uçarken ikinci biletlerine yüzde 25 oranında indirimli sahip olabiliyor, 2 yaşına kadar bebekler için bilet ücreti ödemiyor ve aynı soyadına sahip olan kart sahipleri arasında Worldpuanların yetersiz kaldığı durumlarda puanlar birleştirilip seyahat harcaması gerçekleştiriliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi maçına bilet bulundu

Türkiye İş Bankası'nın, seyahate yönelik avantaj ve hizmetlere duyarlı müşterileri için bu yılın ocak ayında sunduğu Maximiles kredi kartı ile yapılan her 100 lira tutarındaki alışveriş üzerinden 1 MaxiMil kazanılıyor. Kazanılan her MaxiMil bedava alınabilecek 1 liralık uçak biletine eşit.

MaxiMiles sahipleri, sabit bir mil tutarına ulaşmayı beklemeden, istedikleri hava yolunun istedikleri uçak bilet fiyatına eşit tutarda MaxiMil biriktirerek bedava uçuş yapabiliyor.

Alaska turu

Sadece uçuş veya mil odaklı bir kart olmayan Yapı Kredi'nin Adios'u ile seyahat harcamalarında sunulan fırsatlardan yararlanılırken, diğer taraftan Worldcard'ın özelliklerinden de faydalanılabiliniyor.

Garanti Bankası'nın verdiği concierge hizmetleri kapsamında, bir üyenin isteği üzerine Ürdün'den kafeinsiz diyet kola temin edildi ve adresine gönderildi, bir üye için Almanya F1 pistinde Ferrari test sürüşü organize edildi, Alaska'ya gitmek isteyen bir üye için kruvaziyer turu ve husky köpeklerle safari ayarlandı, UEFA Şampiyonlar Ligi maçı için son gün bilet bulundu.

Akbank ve Boyner'in kredi kartı FISH ile bugüne kadar yaklaşık 4.2 milyon lira değerinde ödül dağıtıldı.


Yeni doğum yapmış annelere ?yeni doğan bebek servisi'

Bankalar kredi kartı müşterilerinin her türlü ihtiyaçlarını kapsayan hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Bunların içinde sağlık hizmetleri öne çıkıyor

Garanti, kredi kartı sektöründe sayılarını artırmanın yanı sıra, var olan markalar arasında tercih edilmeye önem veriyor.

Garanti Ödeme Sistemleri'nin ürün ve hizmet gamında; Bonus Card ve Money Card'ın yanı sıra, kampanyasından taksit sayısına, kart ücretinden faizine kadar her özelliğini kart sahibinin belirlemesine imkân tanıyan Flexi var.

Garanti, en acil durumlarda müşterilerinin yanında olmak amacıyla Garanti Asistan'ı kurdu.

Banka müşterileri yolda kaldıklarında arabalarını çektirebilir, camları kırılırsa, anahtarları kaybolursa veya tesisat problemi yaşarlarsa rahatlıkla yardım alabiliyorlar.

Sağlıkla ilgili her tür ihtiyaçta da hizmet alınabilen Garanti Asistan'la, eve doktor, ambulans ya da uzman hemşire istenebildiği gibi yeni doğum yapmış anneler ?yeni doğan bebek' servisinden faydalanabiliyor.

Beyaz eşyadan seyahat firmalarına, rent a car firmalarından nöbetçi eczanelere ihtiyaç duyulan tüm telefon numaraları, tüm Türkiye'den Garanti Asistan aranarak öğrenilebiliyor.

Uygun fiyata araba kiralıyor

Garanti Uçuş Hattı üzerinden taksitle uçak bileti alınıyor, otel rezervasyonu yapılıyor, uygun fiyatlarla araba kiralanıyor. DVD, çiçek siparişi verilebiliyor, vale parking ve shuttle hizmetlerinden faydalanılabiliyor.

Garanti Bankası'nın kredi kartı müşterisi için organize ettiği ilginç hizmetler şunlar:

Ürdün'den kafeinsiz diyet kola temin etmek, keman dersi almak isteyene keman virtüözü bulmak, Almanya F1 pistinde Ferrari test sürüşü organize etmek, Brezilya Portekizcesi öğrenmek isteyene Brezilyalı eğitmen bulmak.


Denizbank'tan denizde bedava yolculuk imkânı

Denizbank kredi kartı müşterilerine Denizbank Bonus kart, Denizbank Miles & More kredi kartı, Denizbank Sea&Miles kredi kartı ve Denizbank kredi kartıyla hizmet veriyor

Miles & More kredi kartı, Lufthansa tarafından kurulan Miles & More uçuş programı ile Denizbank ortaklığının bir ürünü. Kart sahiplerinin yaptıkları her bir liralık alışveriş ile bir mil ödül kazanılıyor. Kart Star Alliance üyesi 21 hava yolu şirketiyle gerçekleştirilen uçuşlardan da mil kazandırıyor ve kazanılan miller kullanılarak bedava uçak bileti alınıyor.
Denizbank Miles & More kredi kartı ile dileyen kart sahibi Flysmart programı ile 15 bin mil karşılığında Avrupa gidiş-dönüş uçak bileti alabiliyor. Miles & More kart sahipleri dünya çapında anlaşmalı otel ve araç kiralama şirketlerinde hem mil kazanıyor hem de kazandıkları millerle rezervasyon yaptırabiliyor.

Temassız kartla geçiş
Denizbank Sea&Miles kredi kartı İDO ve Denizbank işbirliğinin bir ürünü. Temassız kart deneyimi yaşatan bu kartların, İDO terminallerinde kurulu temassız kart okuyuculu turnikeler sayesinde hızlı ve güvenli bir ulaşım imkânı sağlıyor. Her bir liralık alışveriş ile bir mil kazandıran Sea&Miles kredi kartlarının biriken milleri deniz otobüsü ve feribot seferlerinde bedava yolculuk olarak kullanılabiliyor.
Denizbank kredi kartı portföyünün en eski kart programı olan Denizbank kredi kartlarının ise katalogdan ürün seçimine imkân veren, her alışveriş karşılığında kazanılan Deniz Yıldızı puanlarının www.denizbank.com adresinde bulunan Deniz Yıldızı ürün kataloğundan ürün alımında kullanılmasına imkân veren bir kredi kartı programı.

Jamaika Bond Villa'da tatil, Afrika'da safari

Akbank ve Boyner'in kredi kartı FISH'de ?Hoşgeldin? hediyesi olarak 75 liralık hediye çeki veriyor

Kartını teslim alan müşterinin o andan itibaren hediye çekini FISH kartla birlikte yapacağı her 100 lira için 25 liralık hediye çeki olmak üzere tüm alışverişlerinde kullanabiliyor.
Ayrıca 3 aylık Back-up üyeliği de hediye. 3 ay süresince ne olursa olsun 7 gün 24 saat Back-up aranabiliyor. Konser bileti temininden tatil organizasyonuna, yemek rezervasyonundan yol yardımına, tıbbi destekten moda danışmanlığına kadar birçok konuda yardım almak da mümkün. FISH'le birikmiş chip-paraların 444 29 29 aranarak dünyanın her yerine anında uçak bileti alınabileceği gibi yeterli chip-para birikmemiş olsa da avans chip-para kullanarak uçak bileti bulmak da mümkün.

Her ay büyük bir hediye
Fish her 10 liralık alışverişe 10 binlerce katı kadar hediye kazanma şansı sunuyor. Fish ile bugüne kadar Jamaika Bond Villa'da tatil, NBA Finali'ne seyahat (2 kişilik ABD seyahati), Grönland kutup turu, Paris Disney seyahati,
İtalya Toskana Vadisi bağ gezisi, Afrika'da safari, Çin Seddi ve Fiyortlar gibi hediyeler dağıtıldı.
Fish'in büyük hediyesi Ağaoğlu Eltes Güneşi'nde 41 daire, 4x4 Range Rover Sport otomobil ve Voyager 350 motoryat olmuştu. Fish'in haziran ayı büyük ödülü ise Jeanneau Sun Odssey 30i yelkenlisi, nisan ayı büyük ödülü BMW 316i, mayıs ayı büyük ödülü ise Ağaoğlu Eltes Güneşi'nde 21 daireydi.

Köprü ve otoyoldan yüzde 20 indirimli geçiş

Halkbank, 2008'de HalkCard Advantage'ı hizmete sundu. HSBC Bank ile imzaladıkları anlaşmayla Halkbank kredi kartlarının ilk aşamada taksit, ilave taksit, nakit puan, taksit atlatma ve hediye kuponu özellikleri kazandırdı

HalkCard Advantage markasıyla piyasaya giren kredi kartları sayesinde müşterilerinin, Advantage Club Lounge ve Valet Parking hizmetlerinden de yararlanmaya başladı.
HalkCard Advantage KGS ve HalkCard Advantage Business KGS'nin yurtiçi ve yurtdışında MasterCard ve Visa amblemli milyonlarca mağaza ve Advantage üye işyerlerinde geçerli olmasının yanı sıra, köprü ve otoyol geçişlerinde para yüklemeye gerek kalmadan yüzde 20 indirimle geçiş sağlıyor. Yüzde 20 indirimli geçiş bedeli kredi kartı hesabına alışveriş olarak yansıyor.
HalkCard Advantage ile müşterileri son bir yılda yaklaşık 5 milyon lira ödül NakitPuan kullanarak uçak bileti, otel konaklaması gibi imkânlardan yararlandı. Halkbank'ın kredi kartı sayısı yaklaşık 1.6 milyon. Kullanıcılardan 67 bininin KGS'li kredi kartı var.

İsteyene stil danışmanlığı, isteyene yelken ve dalgıçlık rezervasyonları

HSBC, müşterilerine astroloji danışmanlığından New York/Milano turuna, fotoğraf kursundan diyetisyene kadar farklı alanlarda hizmet veriyor

HSBC Advantage'ın taksitli ödeme seçenekleri, ödül programı ve asistanlık hizmetleri bulunuyor. Banka Şubat 2008'de Pegasus Havayolları ile beraber Pegasus Kart'ı haya geçirdi. Hem uçarken hem de alışveriş yaparken toplanan puanlar ile indirimli veya bedavaya uçma imkânı sağlıyor. MasterCard logolu Pegasus Kart onbinlerce Advantage üye kuruluşunda hem tek ödemeli hem de taksitli alışveriş şansı sunuyor.
Pegasus, HSBC Advantage ve Petrol Ofisi olarak ortak bir platformda buluşarak, yeni bir işbirliği başlattı.
PositiveCard sahipleri, Petrol Ofisi'nden aldıkları akaryakıtı Pegasus Kart ile ödeyerek alışveriş tutarlarının yüzde 5'i oranında UçuşPuanı kazanıyor.
HSBC Nisan 2008'de Advantage Rouge ve Black kredi kartları çıkardı. Advantage Rouge ve Black kredi kartları HSBC Advantage'ın tüm özelliklerine sahip. Kartlar kullanıcılarına kadın ve erkek olmanın farklı avantajlarını sunuyor. Advantage Rouge ve Black, ?seçkin? markalarda, spor salonlarında, restoran ve otellerde özel indirimler sunarken, astroloji danışmanlığı, New York/Milano outlet turu, stil danışmanlığı, diyetisyen ve yemek, yelken, dalgıçlık, fotoğraf kursu hizmetlerinde indirim ve rezervasyon önceliği sunuyor.

Onay alana ücretsiz bilet
Mayıs 2009'da Advantage Hızz'ı piyasaya sunan HSBC, Advantage Hızz'la 35 liraya kadar olan alışverişlerde kredi kartı kullanıcılarını imza ve şifre formalitelerinden kurtardı. Dönemsel olarak düzenlenen kampanyalarla Pegasus Kart'a başvurup kartı onaylanan müşterilere ücretsiz bilet veriliyor.
Banka 2007'de imzaladığı anlaşmalar ile Tekstilbank ve Halkbank kredi kartları da Advantage özelliklerine kavuştu. Böylece Advantage'ın kullanıcı sayısı 4.5 milyonu ulaştı.

Fortisbank ambulans ve çiçek hizmeti veriyor

Fortisbank, Fortis Worldcard ile müşterilerine ?tek kart, tam hizmet? stratejisi altında çeşitli fırsatlar sunuyor

Kazanılan Worldpuanlarla üye işyerlerinde bedava alışveriş imkânı var. Fortis Seyahat Hattı ile tüm Fortis Worldcard müşterileri bilet alımından otel rezervasyonuna, araç kiralamadan tur organizasyonlarına kadar birçok seyahat hizmetinden 444 0 144 Fortis Telefon Bankacılığı'nı arayarak yararlanabiliyor. Fortis Worldcard sahiplerinin Seyahat Hattı'nda Worldpuan'larını kullanabildikleri gibi kampanya dönemlerinde taksit ve indirim fırsatı da elde ediyorlar.
Fortis Worldcard müşterileri Fortis Telefon Bankacılığı'nı arayarak Fortis yardım hizmetlerinden yararlanabiliyor. Kart sahipleri çilingirden araç çekilmesine, tesisattan ambulansa, çiçek gönderiminden araç muayenesine kadar birçok hizmeti de alabiliyor.
Fortis Worldcard müşterilerine giden kart hesap özetlerinde gereksiz broşür ve kampanya duyurularına yer vermeyerek böylece doğanın sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor. Fortis Worldcard sahibi müşteri sayısı bir milyonu aşan banka, kredi kartı kullanıcılarının günlük hayatlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak için kart fırsatlarını yakından takip ederken, aynı zamanda seyahat ve benzeri konularda da fazladan avantajlar sunan kartlarla ilgilenen müşterilerin taleplerini dikkate alıyor.
Banka kart kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla farklı özellikleri gerek özel bir kart gerekse de mevcut ürün ailesi içinde sunmaya devam ediyor.
Fortisbank'ın kişiye özel ekstre çalışması hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki kuruluşlar tarafından inceleniyor.
Fortis yetkilisi, bankanın bu uygulamayı Türkiye'nin ardından yurtdışında da yaygınlaştırmayı değerlendirdiğini söyledi. Yetkili, ?Blackberry tabanlı uygulamamız da uluslararası alanda tüm bankalara duyurulan bir başarı öykümüz. Uygulama ile Fortis Worldcard başvuruları ekiplerimizin kullandığı Blackberry sistemi ile anında sisteme aktarılıyor ve değerlendirmeye alınıyor. Bu şekilde onay süreci kısalıyor ve hızlanıyor? dedi.

Şekerbank kayıp bagajı buluyor, avukat sağlıyor

Şekerbank, Şeker Bonus kartın yurtiçinde ve yurtdışında yapılan tüm harcamalardan anında bonus kazandırırken, anlaşmalı işyerlerinde bonus kazandırıyor. Kazanılan bonuslar anında bedava harcama yapma amacıyla kullanılıyor

Şeker Bonus Premium Kart müşterileri yurtiçinde ve yurtdışında geçerli olan seyahat, tıbbi yardım, konut ve Lifestyle asistanlık hizmetlerinden de yararlanıyor. Bankanın kart müşterisine verdiği hizmetler şunlar:
Seyahat hizmetleri, kayıp bagajın bulunup ulaştırılması, avukat, danışman giderleri, kefalet ödeme gibi özellikle yurtdışı seyahati sırasında ihtiyaç duyulan acil hizmetler, tıbbi yardım; tıbbi bilgi ve danışmanlık, hasta nakli, gerekli ilaç sevkiyatı gibi tıbbi konulardaki yardım hizmetleri, konut, su, elektrik tesisatı, cam, çilingir hizmeti gibi konutta ihtiyaç duyulan acil hizmetler, lifestyle; konser, tiyatro, maç gibi sportif ve sanatsal faaliyetlerle ilgili bilgi, bilet rezervasyonları, restoran önerileri ve rezervasyonları, çiçek gönderme, kitap, DVD, CD teminini.

Taksit sistemi sürüyor
Şeker Bonus kart sahipleri bugüne kadar yaklaşık 7 milyon lira değerinde bonus kazandı ve 2 milyon lira civarındaki bonusu her türlü bedava alışverişleri için kullandılar. Asistanlık hizmetlerinden 5 bine yakın Premium kart sahibi faydalandı.
Şekerbank'tan bir yetkili de Türkiye'de son 9-10 yıl içinde neredeyse kredi kartlarının, taksit imkânı veren, puan kazandıran, kazandırdığı puanları bedava alışveriş için kullandıran çok fonksiyonlu kartlara dönüştüğünü, artık perakende sektöründe taksit sisteminin çoğunlukla kredi kartları üzerinden yürüdüğünü ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

En önemli ürün
?Alıcıya da çeşitli markalar altında bankalar tarafından birçok seçenek sunuluyor, hatta üye işyerleri ile anlaşarak belirli dönemler için taksit öteleme, artı taksit, ekstra puan kazanma gibi çok cazip avantajlar da sunuluyor.
Bankalar da bu cazip ürün sayesinde yeni müşteriler kazanıyor ve onlara taksit kart ile birlikte diğer ürünlerini de sunabiliyorlar. Taksitli kartlara olan ilginin artarak süreceğini tahmin ediyoruz. Perakende sektörünün de desteklediği, ekonomiyi canlı tutan, bankalar arasındaki rekabet nedeniyle hep daha iyi avantajlara sahip oldukça tüketicinin de talebinin süreceği bu sistem, önümüzdeki 10 yıl içinde de bankaların en önemli bireysel ürünlerinden biri olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber