Hazine iş bırakan doktorların peşine düştü

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 2003 yılında ?iş bırakma' eylemine katılan doktorların peşini bırakmıyor. Bakanlık, eylemden sonra haklarında kamu davası açılan doktorlar için Hazine Müsteşarlığı'nın devreye girmesini istedi.

Talebi kabul eden Hazine, mahkemeye gönderdiği yazıda ?Eylem sebebiyle devlet maddi zarara uğradı.? dedi. Davaya müdahil olmak isteyen Hazine, zararın boyutlarını araştırıyor. İncelemenin sonuçları 26 Ocak'taki duruşmada hakime sunulacak. Hazine Müsteşarlığı avukatı Eren Şişli, iş bırakma eylemine katılan sağlıkçılar hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından da disiplin soruşturması açıldığını kaydetti.

Sağlıkçılar ise sadece haklarını aradıklarını savunuyor. Eylemi organize eden örgütlerden İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy'un avukatı Kazım Kolcuoğlu, doktorların uluslararası sözleşmelere göre eylem yaptıklarını ileri sürüyor. İstanbul Barosu Başkanı Kolcuoğlu, sağlıkçıların beraat etmesi gerektiğini belirtiyor. Sağlıkçılar, toplam 255 yıla kadar hapis cezası istenen davanın son duruşmasında ?Yaptığımız demokratik bir eylemdir, suç olduğunu düşünmüyoruz.? dedi. Beraatlarına karar verilmesini isteyen doktorlar, ?Biz duruşma için görevlerimizi bırakıp mahkemeye geliyoruz. Oysa şu anda hastalarımızın başında olmamız gerekiyor.? diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Sami Evren, eyleme katılan sağlıkçıların hastaneleri zarara uğratıp uğratmadıklarını kanıtlamanın mümkün olmadığını ifade ediyor. Evren, davanın siyasi olduğunu iddia ediyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi ise eylemin demokratik bir tepki olduğunu, bu iddianın soyut bir iddiadan öte geçmediğini kaydediyor. Çelebi, ?Bunun yargılama konusu bile yapılması bir tehdit unsurudur. Sağlık Bakanlığı doktorlarına idari soruşturma açıyor; ama fazla mesai yapan ve özverili çalışan sağlıkçılarını dikkate almıyor.? şeklinde konuşuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber